ΗΠΑ: Οι ransomware επιθέσεις θα αντιμετωπίζονται ως τρομοκρατικές ενέργειες

Βαρύς ο πέλεκυς
04 Ιουνίου 2021 11:57
ΗΠΑ: Οι ransomware επιθέσεις θα αντιμετωπίζονται ως τρομοκρατικές ενέργειες

Οι ransomware επιθέσεις έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και πλέον θύματα πέφτουν ολόκληρα συστήματα υγείας, αγωγοί καυσίμων, συστήματα παροχής νερού και άλλα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ανησυχώντας για την αυξητική τάση αυτών των επιθέσεων, αποφάσισε να τους δώσει μία υψηλότερη προτεραιότητα.

Πλέον, οι ransomware επιθέσεις στις ΗΠΑ θα έχουν την ίδια προτεραιότητα με τρομοκρατικές ενέργειες, μία αντιμετώπιση που μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει από καμία άλλη χώρα. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, οι έρευνες γύρω από τις ransomware επιθέσεις θα συντονίζονται από ένα νέο τμήμα που δημιουργήθηκε στην Washington.

Είναι μία εξειδικευμένη διαδικασία για να σιγουρευτούμε πως θα ανιχνεύουμε όλες τις ransomware επιθέσεις ανεξαρτήτως αν στοχεύουν τη χώρα, έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε τις συνδέσεις μεταξύ των υπόπτων και να μπορέσουμε να διαλύσουμε όλη την αλυσίδα. – John Carlin, Υπουργείο Δικαιοσύνης

Ο Carlin τονίζει πως ένα παρόμοιο μοντέλο έχει χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Επιπλέον ελπίζει πως ένα τέτοιο επίπεδο αντίδρασης θα αποθαρρύνει τους επίδοξους hackers.

Για να διασφαλίσουμε πως  θα γίνουν οι σωστές συνδέσεις σε εθνικές και διεθνείς υποθέσεις και έρευνες και για να επιτρέψουμε την ανάπτυξη μίας καθολικής εικόνας των εθνικών και οικονομικών απειλών που αντιμετωπίζουμε, πρέπει να βελτιώσουμε και να κεντρικοποιήσουμε τον εσωτερικό εντοπισμό.