Η Microsoft ανακοίνωσε πως η "επόμενη γενιά" των Windows είναι πολύ κοντά  

Το tease του Satya Nadella

Η Microsoft ανακοίνωσε πως η "επόμενη γενιά" των Windows είναι πολύ κοντά

Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν το 2015 και το λειτουργικό μετράει ήδη έξι χρόνια χρήσης, μέσα στα οποία έχει βελτιωθεί αρκετά με πολυάριθμα updates. Ωστόσο κάτι μεγαλύτερο και πιο δραστικό φαίνεται πως είναι στα σκαριά.

Μιλώντας το Build keynote της Microsoft, ο CEO της εταιρίας, Satya Nadella, αποκάλυψε πως η Microsoft ετοιμάζει “την επόμενη γενιά των Windows”.

Σύντομα θα μοιραστούμε μαζί σας μία από τις πιο σημαντικές αναβαθμίσεις της τελευταίας δεκαετίας στα Windows, για να ξεκλειδώσουμε ακόμα μεγαλύτερες οικονομικές ευκαιρίες για τους developers και τους δημιουργούς. Εγώ ο ίδιος χειρίζομαι το λειτουργικό τους τελευταίους μήνες και είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος για την επόμενη γενιά των Windows. Η υπόσχεσή μας σε εσάς είναι η εξής: θα δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για κάθε Windows developer σήμερα και θα καλωσορίσουμε κάθε δημιουργό που ψάχνει για την πιο καινοτόμα, νέα και ανοιχτή πλατφόρμα για να δημιουργήσει, να διανέμει και να έχει κέρδος από τις εφαρμογές. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας περισσότερα.

Η δήλωση του Nadella είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς υπάρχουν φήμες πως η Microsoft σύντομα θα επιτρέψει την ύπαρξη τρίτων πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου μέσα στις εφαρμογές, κάτι που σημαίνει πως οι developers θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις δικές τους μεθόδους πληρωμών, αποφεύγοντας το μερίδιο της Microsoft.

Η ανακοίνωση έρχεται μία εβδομάδα μετά την επιβεβαίωση του τερματισμού της ανάπτυξης των Windows 10X, μίας έκδοσης των Windows για συσκευές με διπλές οθόνες. Τα στοιχεία των Windows 10X θα ενσωματωθούν στα κανονικά Windows 10 με το Sun Valley update που θα έρθει αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ροη ειδησεων