Επίθεση στο Facebook με κριτικές 1 αστεριού υπέρ των Παλαιστινίων

Για τη λογοκρισία στους λογαριασμούς και στις αναρτήσεις τους
24 Μαΐου 2021 09:35
Επίθεση στο Facebook με κριτικές 1 αστεριού υπέρ των Παλαιστινίων

Μία τεράστια social media εκστρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη από ακτιβιστές υπέρ των Παλαιστινίων. Οι ακτιβιστές καλούν σε βαθμολόγηση της εφαρμογής του Facebook σε Google Play Store και Apple App Store με ένα αστέρι, διαμαρτυρόμενοι για τη λογοκρισία που υπάρχει σε λογαριασμούς Παλαιστινίων στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το NBC News, το Facebook έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το θέμα εσωτερικά. Ένας μηχανικός software έγραψε στον πίνακα εσωτερικών μηνυμάτων της εταιρίας:

Οι χρήστες είναι αναστατωμένοι με το χειρισμό μας στην υπόθεση. Έχουν αρχίσει να αφήνουν κριτικές 1 αστεριού.

Η βαθμολογία του Facebook και στις δύο πλατφόρμες έχει πέσει στα 2.3 με 2.4 αστέρια από τα 5, ενώ οι κριτικές ενός αστεριού ξεπερνούν όλες τις υπόλοιπες. Το Facebook έχει επικοινωνήσει με Google και Apple για να αφαιρεθούν οι κριτικές. Η Apple αρνήθηκε να τις αφαιρέσει, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν και πώς απάντησε η Google. Πάντως και οι δύο εταιρίες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός.

Σε δήλωσή του στο NBC, το Facebook τόνισε πως δε λογοκρίνει τους χρήστες του αλλά “εφαρμόζει τις πολιτικές του ισότιμα, ανεξαρτήτως του ποιος αναρτά κάτι και ανεξαρτήτως των προσωπικών του πεποιθήσεων”. Ο social media κολοσσός πρόσθεσε πως διαθέτει μία ομάδα αποτελούμενη από Άραβες και Εβραίους που “παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και επικεντρώνονται στο να αφαιρούν επικίνδυνο περιεχόμενο, ενώ επιλύουν οποιαδήποτε λάθη στην εφαρμογή των κανόνων το συντομότερο δυνατό”.