Απατεώνες που παριστάνουν τον Elon Musk έχουν κλέψει $2 εκατομμύρια σε κρυπτονομίσματα

Έχουν δεκαπλασιαστεί αυτοί που πέφτουν θύματα
18 Μαΐου 2021 10:36
Απατεώνες που παριστάνουν τον Elon Musk έχουν κλέψει $2 εκατομμύρια σε κρυπτονομίσματα

Όσοι ακολουθούν τον Elon Musk στο Twitter, δεν μπορεί να μην έχουν προσέξει τους πανομοιότυπους λογαριασμούς που αναρτούν κάτω από κάθε post του, καλώντας τους ακολούθους του να στείλουν κάποιο ποσό σε Bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα με την υπόσχεση να πάρουν πίσω τα διπλά ή πολλαπλάσια. Εκ πρώτης όψεως οι λογαριασμοί αυτοί φαίνεται πως είναι ο ίδιος ο Elon Musk και αρκετοί ευκολόπιστοι χρήστες ακολουθούν τις οδηγίες τους. Χρησιμοποιούν συχνά το ίδιο avatar με τον προσωπικό λογαριασμό του Musk και υπάρχει μία ανεπαίσθητη αλλαγή στο username του. Το φαινόμενο μάλιστα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που ενέπλεξε την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ η οποία μετά από έρευνα, εξέδωσε ανακοίνωση:

Υποσχέσεις εγγυημένων επιστροφών ή ισχυρισμοί πως τα κρυπτονομίσματά σας θα πολλαπλασιαστούν, είναι πάντα απάτες.

Η επιτροπή δημοσιοποίησε πως μέσα σε έξι μήνες, οι απατεώνες που παριστάνουν τον Elon Musk έχουν κλέψει πάνω από $2 εκατομμύρια από τα θύματά τους, ενώ συνολικά στο ίδιο διάστημα, οι καταναλωτές έχουν χάσει πάνω από $80 εκατομμύρια από απάτες κρυπτονομισμάτων γενικότερα. Μία δεκαπλάσια αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Το Twitter έχει λάβει μέτρα εναντίον των λογαριασμών πλαστοπροσωπίας, αλλά οι moderators δεν έχουν καταφέρει ακόμα να λύσουν το θέμα το οποίο παραμένει ένα αγκάθι στη λειτουργία της πλατφόρμας.