Το διαζύγιο του Bill Gates ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου για την ιδιωτική του ζωή

Microsoft, εξωσυζυγική σχέση, Epstein
17 Μαΐου 2021 11:21
Το διαζύγιο του Bill Gates ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου για την ιδιωτική του ζωή

Ένα νέο ρεπορτάζ της Wall Street Journal ισχυρίζεται ότι τα μέλη του συμβουλίου της Microsoft αποφάσισαν πως ο Bill Gates έπρεπε να αποσυρθεί εντελώς από την εταιρία, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη μία έρευνα για σχέση του με υπάλληλο. Ο Gates τελικά παραιτήθηκε από τη Microsoft το Μάρτιο του 2020, πριν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Το συμβούλιο προσέλαβε μία νομική εταιρία το 2019 για να ερευνήσει τις κατηγορίες μίας υπαλλήλου της Microsoft, η οποία σε γράμμα της ισχυριζόταν πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Gates για χρόνια. Η υπάλληλος ήταν μηχανικός στη Microsoft και ζήτησε το γράμμα να διαβαστεί και από τη σύζυγο του Bill Gates, Melinda French Gates, χωρίς να δημοσιοποιηθεί αν κάτι τέτοιο έγινε τελικά. Το ζεύγος Gates ανακοίνωσε το χωρισμό του στις αρχές Μαΐου.

Εκπρόσωπος του Gates αρνείται πως η παραίτησή του από τη Microsoft συνδέεται με τη συγκεκριμένη έρευνα.

Υπήρξε μία σχέση πριν από 20 χρόνια η οποία έληξε φιλικά. Η απόφαση να παραιτηθεί από το συμβούλιο δεν σχετιζόταν με αυτό το θέμα. Μάλιστα είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να ασχοληθεί περισσότερο με τη φιλανθρωπία αρκετά χρόνια νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση – σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ – τα μέλη του συμβουλίου “αποφάσισαν πως δεν ήταν πλέον πρέπον” να παραμένει ο Gates στο συμβούλιο, μιας και ένα χρόνο πριν η εταιρία είχε δεσμευτεί να βελτιώσει τον τρόπο που χειριζόταν τα παράπονα για παρενόχληση στο χώρο εργασίας.

Το συμβούλιο ερεύνησε και τη σχέση του Gates με τον Jeffrey Epstein, αλλά κατέληξε πως η σχέση τους αφορούσε τη φιλανθρωπία και τίποτα περισσότερο. Ένα ρεπορτάζ της Daily Beast όμως αναφέρει δεκάδες συναντήσεις μεταξύ τους από το 2011 έως το 2014, όπου ο Epstein έδινε συμβουλές γάμου στον Gates, ενώ οι New York Times αποκαλύπτουν ότι ο Gates ανέφερε στον Epstein πως ήταν δυστυχισμένος στο γάμο του.

Η σχέση του Gates με τον Epstein είχε ανησυχήσει τη Melinda Gates, η οποία προσέλαβε δικηγόρους για το διαζύγιό της τη χρονική περίοδο που άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα αυτές οι αναφορές.