Binance: Υπό διερεύνηση το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων του κόσμου

Από τις αμερικανικές αρχές
14 Μαΐου 2021 10:01
Binance: Υπό διερεύνηση το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων του κόσμου

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων του κόσμου, το Binance, βρίσκεται υπό διερεύνηση από την εφορία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την αναφορά του Bloomberg, οι αρχές ερευνούν αν το Binance επέτρεψε σε Αμερικανούς να κάνουν παράνομες συναλλαγές στην πλατφόρμα του, αγοράζοντας προϊόντα τα οποία δεν έχουν εγκριθεί από την Commodity Futures Trading Commission των ΗΠΑ.

Το Binance ιδρύθηκε το 2017 με έδρα τις Νήσους Κέιμαν, ενώ έχει και γραφεία στη Σιγκαπούρη. Στο παρελθόν είχε προειδοποιήσει πως θα παγώνει τους λογαριασμούς όσων παρανομούν. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με αναφορά της Chainalysis, το 2019 από τα $2.8 δισεκατομμύρια που διακινήθηκαν με κρυπτονομίσματα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες, τα $756 εκατομμύρια διακινήθηκαν μέσω Binance.

Έχουμε εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσουμε ένα σωστό πρόγραμμα συμμόρφωσης που περιλαμβάνει αρχές για το ξέπλυμα χρήματος και εργαλεία που χρησιμοποιούνται από οικονομικούς θεσμούς για να ανιχνεύσουμε και να αντιμετωπίσουμε ύποπτες δραστηριότητες. Έχουμε ένα ισχυρό αρχείο δραστηριότητας όπου βοηθάμε τις Αρχές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.