Μόλις το 13% των χρηστών iPhone συμφώνησε στην παρακολούθηση των εφαρμογών μετά το iOS 14.5

Σκούρα τα πράγματα για το Facebook
09 Μαΐου 2021 11:02
Μόλις το 13% των χρηστών iPhone συμφώνησε στην παρακολούθηση των εφαρμογών μετά το iOS 14.5

Το νέο χαρακτηριστικό App Tracking Transparency (ATT) της Apple που ήρθε με το iOS 14.5, δίνει τον έλεγχο στο χρήστη για να αποφασίσει αν θα επιτρέψει σε μία εφαρμογή να παρακολουθεί τις δραστηριότητές του σε άλλες εφαρμογές ή browsers. Κάτι στο οποίο εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή το Facebook, αφού τα 1 δισεκατομμύριο iPhones είναι σημαντικό κομμάτι της διαφημιστικής του λειτουργίας και χρειάζεται αυτήν την πρόσβαση για να προσφέρει προσωποποιημένες διαφημίσεις κομμένες και ραμμένες στα ενδιαφέροντα του χρήστη.

Τώρα, μία έρευνα της Flurry Analytics δείχνει πως το Facebook δικαίως ανησυχούσε, αφού μόλις το 13% των iPhone χρηστών σε παγκόσμιο επίπεδο και μόλις το 5% των Αμερικανών χρηστών που διαθέτουν το iOS 14.5, έχουν επιτρέψει την παρακολούθηση των εφαρμογών μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες από τη διάθεση της αναβάθμισης.

Η μελέτη συμπεριέλαβε 5.3 εκατομμύρια ημερησίως ενεργούς χρήστες iPhone με iOS 14.5 παγκοσμίως και 2.5 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Φυσικά είναι αρκετά νωρίς και τα νούμερα αυτά πιθανόν να αλλάξουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ωστόσο γίνεται αντιληπτό κατά πόσο η νέα τακτική της Apple επηρεάζει το επιχειρηματικό μοντέλο του Facebook, της Google και οποιασδήποτε εταιρίας χρησιμοποιεί στοχευμένες διαφημίσεις.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως υπάρχει μία σημαντική μερίδα χρηστών η οποία έχει θέσει τις προτιμήσεις παρακολούθησης στο “Restricted”. Αυτό σημαίνει πως η οποιαδήποτε εφαρμογή, δεν έχει καν το δικαίωμα να σας ζητήσει την άδειά σας και η πρόσβασή της σε άλλες εφαρμογές και browsers είναι εξ’ αρχής αποκλεισμένη. Αυτά τα ποσοστά κυμαίνονται στο 5% σε παγκόσμιο επίπεδο και στο 3% στις ΗΠΑ.

Εσείς σε ποιες εφαρμογές έχετε δώσει πρόσβαση; Ποιες έχετε αποκλείσει; Πείτε μας στα σχόλια.