Blind boxes με ζωντανά κατοικίδια προκαλούν κατακραυγή στην Κίνα (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Κλεισμένα σε κουτιά για ημέρες
08 Μαΐου 2021 10:56
Blind boxes με ζωντανά κατοικίδια προκαλούν κατακραυγή στην Κίνα (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η τάση των blind boxes γνωρίζει μεγάλη άνθηση, καθώς ο καταναλωτής παραγγέλνει ένα μυστηριώδες κουτί χωρίς να ξέρει ακριβώς τι περιέχει παρά μόνο σε γενικές γραμμές. Ωστόσο μερικοί, κατέληξαν να παραγγέλνουν blind boxes που περιείχαν ζωντανά κατοικίδια. Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο όταν σε φορτηγό μίας courier εταιρίας στην Κίνα ανακαλύφθηκαν 160 ζωντανοί σκύλοι και γάτες σε άθλια κατάσταση.

Ζώα όπως γάτες, σκυλιά, χελώνες, σαύρες και άλλα, πωλούνται από πολλά δημοφιλή sites, παρόλο που η μεταφορά ζωντανών ζώων απαγορεύεται από τους νόμους της Κίνας. Την επιχείρηση ανέλαβε μία ομάδα διάσωσης ζώων σε συνεργασία με την αστυνομία, η οποία σταμάτησε το φορτηγό που μετέφερε 160 σκύλους και γάτες, όλα ηλικίας κάτω των 3 μηνών. Δυστυχώς αρκετά από αυτά βρέθηκαν νεκρά.

Η εταιρία courier ανακοίνωσε πως έθεσε σε αναγκαστική άδεια τον υπάλληλο που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των συναλλαγών όσο ερευνάται το θέμα και ζήτησε συγγνώμη από το κοινό.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την κατακραυγή των Κινέζων οι οποίοι καλούν σε μποϋκοτάζ των pet blind boxes και των online αγορών κατοικιδίων. Το κρατικό μέσο Xinhua χαρακτήρισε τα pet blind boxes ως “βεβήλωση της ζωής” και τόνισε πως οι courier εταιρίες και οι e-commerce πλατφόρμες πρέπει να “βελτιώσουν τις διεργασίες τους”, ενώ κάλεσε τους αγοραστές και τους πωλητές να “δείχνουν καλή θέληση και περισσότερο σεβασμό για τη ζωή”.