Τί συμβαίνει όταν πετάς ένα drone μέσα σε ένα ηφαίστειο; (ΒΙΝΤΕΟ)

Spoiler alert: Το αποχαιρετάς
08 Μαΐου 2021 10:03
Τί συμβαίνει όταν πετάς ένα drone μέσα σε ένα ηφαίστειο; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο drone φωτογράφος Bjorn Steinbekk με έδρα το Reykjavik της Ισλανδίας, δεν έχασε χρόνο όταν έμαθε για την έκρηξη του ηφαιστείου Geldingadal και μαζί με χιλιάδες φωτογράφους από όλο τον κόσμο, επισκέφτηκε το ηφαίστειο για να το απαθανατίσει. Μετά από έξι εβδομάδες καταγραφών, αποφάσισε να τελειώσει το ταξίδι του κάνοντας ένα 14ωρο livestream, καταλήγοντας να θυσιάζει το drone του στην καυτή λάβα του ηφαιστείου.

Ήταν ο τρόπος μου να κλείσω αυτό το κεφάλαιο που κατανάλωσε τις 6 τελευταίες βδομάδες της ζωής μου. Είναι δύσκολο να το περιγράψω με λέξεις, αλλά ήμουν πολύ συγκινημένος αυτό το πρωί, αλλά είμαι ταυτόχρονα ευγνώμων για αυτήν την εμπειρία και που μπόρεσα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Ο Steinbekk οδήγησε το DJI Mavic 2 Pro ακριβώς πάνω από το ηφαίστειο, ανάμεσα στην εκτοξευόμενη λάβα. Εντυπωσιακή είναι η διάρκεια η οποία άντεξε το drone και συνέχισε να μεταδίδει το video ενώ φαίνεται στο πλαίσιο της κάμερας πως έχει αρχίσει να λιώνει.

Η θερμοκρασία ήταν πάνω από 1.200 βαθμούς Κελσίου και το ότι μπορούσα να κινήσω το gimbal κάτω και να καταγράψω ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Ωστόσο τόνισε πως το συγκεκριμένο drone ήταν ήδη πολύ ταλαιπωρημένο από τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων πτήσεων και δε λυπάται για την απώλειά του.