Τα jet packs είναι ο νέος τρόπος αντιμετώπισης της πειρατείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Όχι, δεν είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας
05 Μαΐου 2021 10:41
Τα jet packs είναι ο νέος τρόπος αντιμετώπισης της πειρατείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα jet packs δεν ανήκουν πλέον στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και είναι μία πραγματικότητα, όπως μας είχαν δείξει πέρυσι οι διασώστες του Ηνωμένου Βασιλείου. Τώρα σειρά έχει το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας το οποίο πραγματοποιεί στρατιωτικά γυμνάσια στην ανοιχτή θάλασσα χρησιμοποιώντας τα jet packs της αγγλικής Gravity Industries.

Συγκεκριμένα, πεζοναύτες χρησιμοποιούν τα jet packs για να επιβιβαστούν γρήγορα σε ένα υποτιθέμενο σκάφος το οποίο έχει καταληφθεί από πειρατές. Μετά την ταχύτατη επιβίβαση, ο πεζοναύτης ρίχνει την ανεμόσκαλα για να επιβιβαστούν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του που βρίσκονται στα ταχύπλοα, μειώνοντας δραστικά το χρόνο προσέγγισης και επιβίβασης στο πειρατικό σκάφος.

Τα videos των ασκήσεων μοιάζουν με σκηνές δράσης βγαλμένες από ταινία του Christopher Nolan, πρόκειται όμως για πραγματικούς πεζοναύτες με πραγματικά jet packs σε συνθήκες ναυτικής άσκησης. Η Gravity Industries πέρα από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου, συνεργάζεται και με την ομάδα ειδικών αποστολών (SOF) της Δανίας.