Η δικαστής στριμώχνει τον CEO της Epic Games στη δίκη της Apple

Ενδιαφέρουσα δεύτερη μέρα
05 Μαΐου 2021 09:35
Η δικαστής στριμώχνει τον CEO της Epic Games στη δίκη της Apple

Η δικαστής Yvonne Gonzalez Rogers πίεσε τον CEO της Epic Games, Tim Sweeney, στη δεύτερη μέρα της δίκης της Apple η οποία λαμβάνει χώρα στα δικαστήρια της Καλιφόρνια. Η Epic Games ζητά πρακτικά από το δικαστήριο να διατάξει την Apple να κάνει τεράστιες αλλαγές στο App Store.

Η Epic κατηγορεί την Apple για την εξουσία που ασκεί στους software developers οι οποίοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στο 1 δισεκατομμύριο χρήστες iPhone, χρεώνοντας προμήθεια 30% σε in-app αγορές και πραγματοποιώντας τα reviews του App Store τα οποία κρατούν σε απόσταση ασφαλείας τις εταιρίες που η Apple θεωρεί ανταγωνιστές. Η Epic ζητά να επιτραπεί στους χρήστες να εγκαταστήσουν software τρίτων στα iPhones τους και να χαλαρώσει τους κανόνες των in-app πληρωμών.

Εδώ έρχεται η δικαστής η οποία ρώτησε τον Sweeney αν γνωρίζει τα οικονομικά άλλων εφαρμογών, όπως εφαρμογές φαγητού, ραντεβού, μηνυμάτων.

Δικαστής: Άρα δεν έχετε ιδέα πως θα επηρεάσει αυτό που ζητάτε τους υπόλοιπους developers που ασχολούνται με αυτές τις κατηγορίες εφαρμογών, σωστά;

Sweeney: Προσωπικά δε γνωρίζω.

Η δικαστής στρίμωξε επίσης τον Sweeney στο θέμα των in-app πληρωμών. Ρώτησε τον Sweeney αν η επιθυμία της εταιρίας να απελευθερωθεί από τις απαιτήσεις των in-app πληρωμών της Apple θα σήμαινε πως ήθελε η βάση χρηστών του Fortnite – η οποία αποτελείται από πολλούς νεαρούς χρήστες – να έχει πρόσβαση “σε αυτό που αποκαλώ ως γονιός, παρορμητική αγορά”.

Δικαστής: Αυτό που ζητάτε πραγματικά είναι η ικανότητα να έχετε παρορμητικές αγορές.

Sweeney: Ναι, η ευκολία του πελάτη είναι ένας τεράστιος παράγοντας σε αυτό.