Οι κληρονόμοι του Προέδρου της Samsung θα πληρώσουν $10.8 δις σε φόρους

Παγκόσμιο ρεκόρ φορολογίας
28 Απριλίου 2021 11:09
Οι κληρονόμοι του Προέδρου της Samsung θα πληρώσουν $10.8 δις σε φόρους

Οι κληρονόμοι του εκλιπόντος Προέδρου της Samsung, Lee Kun-hee θα πληρώσουν πάνω από 12 τρισεκατομμύρια γουόν ($10.78 δισεκατομμύρια) σε φόρους κληρονομιάς, καθώς η Νότια Κορέα έχει από τις υψηλότερες φορολογίες στον κόσμο όσον αφορά τα κληρονομικά με συντελεστή 50%. Να θυμίσουμε πως ο Lee, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εξέλιξη της Samsung στον παγκόσμιο γίγαντα ηλεκτρονικών που γνωρίζουμε σήμερα, απεβίωσε τον Οκτώβριο της προηγούμενης χρονιάς. Επίσης να θυμίσουμε πως ο επικεφαλής της Samsung από το 2014 και γιος του Lee, Jay Y. Lee, βρίσκεται στη φυλακή για το ρόλο του στο σκάνδαλο διαφθοράς με την Πρόεδρο της χώρας Park Geun-hye.

Η Samsung δήλωσε πως το ύψος της πληρωμής των φόρων είναι το μεγαλύτερο που έχει πληρωθεί ποτέ όχι μόνο στην Κορέα αλλά και σε όλο τον κόσμο, ενώ αποτελεί το μισό της αξίας της περιουσίας του εκλιπόντος Προέδρου.

Επιπλέον, η συλλογή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης του Lee θα γίνει δωρεά στο Εθνικό Μουσείο της Κορέας και σε άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς. Η συλλογή του περιλαμβάνει έργα των Picasso, Monet, Miro, Dali και άλλων. Οι δωρεές των έργων τέχνης γίνονται για να μειωθεί η φορολογία των κληρονόμων του Lee.