Η Blue Origin διαμαρτύρεται για την επιλογή της SpaceX από τη NASA 

Καυστική απάντηση από τον Elon Musk

Η Blue Origin διαμαρτύρεται για την επιλογή της SpaceX από τη NASA

Πριν δύο εβδομάδες η NASA επέλεξε την SpaceX του Elon Musk για να κατασκευάσει το lander που θα χρησιμοποιήσουν οι αστροναύτες για να προσεληνωθούν στη Σελήνη στα πλαίσια του Artemis Moon project. Επιλέγοντας να δώσει το συμβόλαιο των $2.9 δισεκατομμυρίων στην SpaceX, η NASA απέρριψε τους δύο ανταγωνιστές της, Dynetics και Blue Origin. Τώρα, η Blue Origin του Jeff Bezos αμφισβητεί την ορθότητα της απόφασης, καταθέτοντας επίσημη διαμαρτυρία στο ομοσπονδιακό γραφείο κυβερνητικής ευθύνης.  

Η NASA εκτέλεσε μία προβληματική εξαγορά για το Human Landing System και μετακίνησε τα δοκάρια την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με τα λόγια της ίδιας της NASA, έκανε μία επιλογή “υψηλού ρίσκου”. Η απόφασή της στερεί ευκαιρίες από τον ανταγωνισμό, μειώνει δραστικά τη βάση προμηθευτών και όχι μόνο καθυστερεί, αλλά βάζει σε κίνδυνο την επιστροφή της Αμερικής στη Σελήνη.

Η 175 σελίδων διαμαρτυρία της Blue Origin κατηγορεί ουσιαστικά την NASA για επίδειξη κακής κρίσης σε πολλαπλά κομμάτια της πρότασης για το Blue Moon, το σεληνιακό lander που ανέπτυσσε η Blue Origin σε συνεργασία με τις Northrop Grumman, Lockheed Martin και Draper.

Η NASA δεν προσέφερε κάποια δήλωση για την κίνηση της Blue Origin, αλλά ο Elon Musk δεν την άφησε ασχολίαστη, προσφέροντας ένα καυστικό σχόλιο στο αγαπημένο του μέσο.

Δεν μπορεί να του σηκωθεί (σε τροχιά) lol

1 σχολιο(α)