Όλα τα Honda θα είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2040

Αποκάλυψε τη νέα αρχιτεκτονική της η εταιρία
25 Απριλίου 2021 10:07
Όλα τα Honda θα είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2040

Αποκαλύπτοντας τους μελλοντικούς στόχους της Honda, ο CEO της εταιρίας, Toshihiro Mibe, μίλησε κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου για τα βήματα της Honda τα επόμενα χρόνια. Για να πιάσει λοιπόν τους στόχους ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα που έχει θέσει, θα κάνει όλα τα οχήματά της ηλεκτρικά (EV) ή με κυψέλες καυσίμων (FCV) μέχρι το 2040. Μάλιστα, τα EV και τα FCV θα αποτελούν το 40% του στόλου της το 2030 και το 80% το 2035.

Για να καταφέρει να πιάσει αυτούς τους στόχους, η Honda εισάγει μία νέα ηλεκτρική πλατφόρμα, την e:Architecture, της οποίας το πρώτο μοντέλο θα γίνει διαθέσιμο μέσα στο δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας. Στο μεταξύ, η εταιρία θα επωφεληθεί από το Ultium σύστημα μπαταριών της GM.

Η Honda σκοπεύει επίσης να μηδενίσει τους θανάτους από συγκρούσεις με τα αυτοκίνητά της αλλά και με τις μοτοσυκλέτες της μέχρι το 2050, προσθέτοντας το ADAS (Advanced Driver-Assistance System) σε όλα τα μοντέλα της μέχρι το 2030. Το σύστημα θα βελτιώνεται συνεχώς καθώς θα μαθαίνει από την αυτόματη οδήγηση επιπέδου 3.