Get to the Choppa! | Ο Schwarzenegger έχει ενθουσιαστεί με το Ingenuity της NASA

Οι ευχές του για τη σημερινή αποστολή
19 Απριλίου 2021 10:14
Get to the Choppa! |  Ο Schwarzenegger έχει ενθουσιαστεί με το Ingenuity της NASA

Το Ingenuity της NASA προετοιμάζεται για την πρώτη του πτήση στην ατμόσφαιρα του Άρη σήμερα και βρήκε έναν απρόσμενο υποστηρικτή στην προσπάθειά του. Ο Arnold Schwarzenegger ανέβασε ένα video στο Twitter, στο οποίο ανέφερε πόσο ενθουσιασμένος είναι για την αποστολή του μικρού ελικοπτέρου, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στη NASA με μία από τις εκφράσεις που τον χαρακτηρίζει… Get to the choppa!

Η προσπάθεια του Ingenuity θα λάβει χώρα σε λίγα λεπτά και συγκεκριμένα στις 10:30 ώρα Ελλάδος. Αν όλα πάνε καλά, θα αιωρηθεί 3 μέτρα πάνω από το έδαφος για 30 δευτερόλεπτα.

Να θυμίσουμε πως η πρώτη προσπάθεια είχε ακυρωθεί λόγω ενός προβλήματος στο software ελέγχου πτήσης, το οποίο ελπίζουμε να έχει λυθεί μετά το update που έκαναν οι μηχανικοί της NASA. Μπορείτε να δείτε live την προσπάθεια του Ingenuity στις 13:15 ώρα Ελλάδος από το stream της NASA. Εξαιτίας της καθυστέρησης μετάδοσης του σήματος δε θα δούμε live video από την πτήση, αλλά αναμένουμε φωτογραφίες και video λίγες μέρες μετά. Το livestream θα δείξει τους μηχανικούς της NASA οι οποίοι θα αναλύουν τα δεδομένα που λαμβάνουν, προσπαθώντας να επιβεβαιώσουν αν το Ingenuity πέτυχε το σκοπό του κι αν είναι ασφαλές.