Η Audi αποκάλυψε το A6 e-tron με φώτα που προβάλουν την εικόνα που θες (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Βασισμένο στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα που αναπτύσσει με την Porsche
19 Απριλίου 2021 09:49
Η Audi αποκάλυψε το A6 e-tron με φώτα που προβάλουν την εικόνα που θες (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Μία μέρα πριν την έναρξη του Auto Shanghai 2021, η Audi αποκάλυψε το μέλλον στα ηλεκτρικά της sedan με το A6 e-tron. Το όχημα βασίζεται στη νέα EV πλατφόρμα PPE που αναπτύσσει η Audi σε συνεργασία με την Porsche και το πρώτο όχημα παραγωγής αναμένεται το δεύτερο μισό του 2022.

Το πλήρως ηλεκτρικό sedan λοιπόν έχει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0.22, με την αεροδυναμική σε συνδυασμό με τις 100kWh μπαταρίες να προσφέρουν αυτονομία για έως και 700 χιλιόμετρα. Η φόρτιση γίνεται με 270kW, φορτίζοντας από το 5% στο 80% μέσα σε 25 λεπτά, ενώ 10 λεπτά φόρτισης είναι αρκετά για 300 χιλιόμετρα διαδρομής.

Τα 350kW ισχύος που αποδίδουν οι δύο ηλεκτρικοί κινητήρες φέρνουν το A6 e-tron από στάση σε 100χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα. Όπως και με το Q4 EV, το A6 έρχεται με τα Digital Matrix φώτα και την customizable OLED τεχνολογία. LED προβολείς φωτίζουν το έδαφος γύρω από το αυτοκίνητο, ενώ αν τα φώτα στραφούν σε μία επίπεδη επιφάνεια, ο οδηγός μπορεί να προβάλει εικόνες από το infotainment σύστημα του αυτοκινήτου, λειτουργώντας ως προτζέκτορας.