Jeff Bezos: Η Amazon πρέπει να κάνει περισσότερα για τους εργαζομένους της

Η τελευταία επιστολή του ως CEO της Amazon
16 Απριλίου 2021 11:31
Jeff Bezos: Η Amazon πρέπει να κάνει περισσότερα για τους εργαζομένους της

Ο καιρός για τον Jeff Bezos να εγκαταλείψει τη θέση του ως CEO της Amazon πλησιάζει και στην τελευταία επιστολή του προς τους επενδυτές από αυτή τη θέση, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου είπε πως η εταιρία του “πρέπει να κάνει περισσότερα για τους εργαζομένους της”.

Οι δηλώσεις του Bezos έρχονται λίγες μέρες μετά την απόφαση των εργαζομένων αποθήκης της Amazon στην Alabama να εναντιωθούν στο σχηματισμό ενός σωματείου με ψήφους 2 προς 1, μία τεράστια νίκη για την εταιρία η οποία εναντιώνεται στον συνδικαλισμό εδώ και δεκαετίες.

Ενώ τα αποτελέσματα των ψήφων γέρνουν προς τη μία πλευρά και η απευθείας σχέση μας με τους υπαλλήλους μας είναι δυνατή, είναι ξεκάθαρο σε μένα πως χρειαζόμαστε ένα καλύτερο όραμα για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε αξία για τους υπαλλήλους μας – ένα όραμα για την επιτυχία τους.

Ο Bezos απέρριψε δημοσιεύματα σχετικά με τις σκληρές συνθήκες εργασίας στην εταιρία, λέγοντας πως υπάρχει η εντύπωση ότι οι εργαζόμενοι στην Amazon είναι “απελπισμένες ψυχές που τους συμπεριφερόμαστε σαν ρομπότ”, αλλά αυτό είναι ανακριβές.

Δε θέτουμε παράλογους στόχους επιδόσεων. Θέτουμε στόχους που μπορούν να επιτευχθούν και λαμβάνουν υπόψη τη μονιμότητα και τα πραγματικά δεδομένα επιδόσεων.

Ο Bezos θα εγκαταλείψει τη θέση του CEO μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους και τη θέση του θα αναλάβει ο έως τώρα CEO των Amazon Web Services, Andy Jassy.