NVIDIA: Οι ελλείψεις καρτών γραφικών θα συνεχιστούν για πολύ ακόμα

Ίσως και για όλο το 2021
15 Απριλίου 2021 17:30
NVIDIA: Οι ελλείψεις καρτών γραφικών θα συνεχιστούν για πολύ ακόμα

Κακά νέα επιφύλασσε η Nvidia για τους PC gamers που περιμένουν να πέσουν οι τιμές των GPUs ή να εξομαλυνθεί κάπως η κατάσταση με το στοκ, μιας και τα περισσότερα μοντέλα δεν είναι διαθέσιμα στην πλειοψηφία των καταστημάτων παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, το αλαλούμ που επικρατεί από το ντεμπούτο των RTX 3000 καρτών γραφικών φαίνεται πως θα συνεχιστεί για σχεδόν όλο το 2021.

Συγκεκριμένα, μέσα από ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας, ο CFO της Nvidia, Colette Kress, δήλωσε:

Συνολικά η ζήτηση παραμένει πολύ ισχυρή και συνεχίζει να ξεπερνά την προσφορά, την ώρα που τα κανάλια αποθεμάτων μας παραμένουν αρκετά περιορισμένα. Εκτιμούμε πως η ζήτηση θα συνεχίσει να ξεπερνά τα αποθέματά μας για το μεγαλύτερο μέρος του 2021. 

Για την ιστορία, στο παρελθόν ο Kress είχε μιλήσει ξανά για το ζήτημα των περιορισμένων αποθεμάτων, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το Μάιο. Τώρα που ο Μάιος βρίσκεται προ των πυλών, η εταιρία φαίνεται πως για άλλη μια φορά προειδοποιεί ότι η κατάσταση δε θα εξομαλυνθεί άμεσα και όπως φαίνεται αυτό θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο του 2021.

Βέβαια, παρά την περιορισμένη διαθεσιμότητα, το ντεμπούτο των καρτών γραφικών της Ampere αρχιτεκτονικής ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο, καταφέρνοντας διπλάσια νούμερα από τα Turing μοντέλα σύμφωνα με τα δεδομένα του Steam.

Αξίζει να σημειωθεί πως και η AMD αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα με τις νέες της RDNA2 κάρτες γραφικών της RX 6000 σειράς, ενώ η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη και για την παραγωγή των next-gen κονσολών PS5 και Xbox Series X|S.