Νέα τεράστια ρεκόρ για Bitcoin και Dogecoin - Ξέφρενο ράλι για τα κρυπτονομίσματα

Και αυτός είναι ο λόγος
14 Απριλίου 2021 12:21
Νέα τεράστια ρεκόρ για Bitcoin και Dogecoin - Ξέφρενο ράλι για τα κρυπτονομίσματα

Ο Δεκέμβριος του 2017, με το τότε εξωπραγματικό ρεκόρ των 16.000 ευρώ, μοιάζει με μακρινή ανάμνηση για το Bitcoin, το οποίο σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και πλέον έχει ξεπεράσει σε αξία τα 53.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα διάφορα κρυπτονομίσματα βιώνουν ραγδαία άνοδο και στο πλαίσιο αυτό το Bitcoin έσπασε νέο τεράστιο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, η αξία του έφτασε στιγμιαία τα 64.900 δολάρια.

Για να αντιληφθείτε τη ξέφρενη κούρσα του, αξίζει απλά να σημειωθεί πως σχεδόν έναν χρόνο πριν, στις 12 Μαρτίου του 2020, στην αρχή δηλαδή της πανδημίας, η τιμή του Bitcoin είχε πέσει στιγμιαία στα 4.000 δολάρια. Τότε, πολλοί πίστευαν πως είχε έρθει η αρχή του τέλους, με τον όρο ‘φούσκα’ να χρησιμοποιείται ακόμη και από γνωστούς επενδυτές.

Στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα βρίσκεται ωστόσο και το Dogecoin. Ναι, πρόκειται για το κρυπτονόμισμα που βασίζεται στο γνωστό ιντερνετικό meme και το οποίο αναφέρει πολύ συχνά τελευταία ο Elon Musk, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο η τιμή του έχει εκτοξευθεί σχεδόν κατά 80% και στιγμιαία έφτασε τα 0.14 δολάρια. Πριν μερικές ημέρες η τιμή του ήταν κάτω από 0.05 δολάρια, πράγμα που σημαίνει πως έχουμε να κάνουμε με άλλη μια εξαιρετικά εντυπωσιακή άνοδο.


Ο λόγος για το ξέφρενο αυτό ράλι, που παρατηρείται στα κρυπτονομίσματα τις τελευταίες ώρες οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην IPO του Coinbase. Πρόκειται για μια αμερικανική πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων που λειτουργεί απομακρυσμένα και χωρίς επίσημη έδρα. Η εταιρία, λοιπόν, ετοιμάζεται τώρα να εισαχθεί στο χρηματιστήριο και συγκεκριμένα στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, με ticker ‘COIN’.

Μιας και πρακτικά μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων, η οποία ιδρύθηκε πριν από μια δεκαετία μαζί με τη δημιουργία του Bitcoin, τα βλέμματα της Wall Street έχουν στραφεί εκεί. Η ένταξή της στο χρηματιστήριο περιγράφεται ως μια «κρίσιμη στιγμή» στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων που πλέον πολλοί θεωρούν πως βρίσκονται στο κατώφλι της μαζικής υιοθέτησης.