Ήθελε να καταστρέψει το internet βάζοντας βόμβα σε data center της Amazon 

Συνελήφθη από το FBI

Ήθελε να καταστρέψει το internet βάζοντας βόμβα σε data center της Amazon

Ο Seth Aaron Pendley, ένας 28χρονος Τεξανός, συνελήφθη όταν παρέλαβε μία εκρηκτική συσκευή από έναν μυστικό πράκτορα του FBI, με σκοπό να τη χρησιμοποιήσει για να ανατινάξει ένα data center της Amazon στη Virginia των ΗΠΑ. Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τον παρακολουθούσαν μετά από αναφορά για τα online posts του στο MyMilitia.com, ένα φόρουμ οργανωμένων παραστρατιωτικών ομάδων.

Με όνομα χρήστη Dionysus, έγραψε πως σχεδίαζε να “πραγματοποιήσει ένα μικρό πείραμα” που θα “προκαλούσε μεγάλη προσοχή” και θα ήταν “επικίνδυνο”, ενώ όταν κάποιος χρήστης τον ρώτησε τι επιθυμούσε, απάντησε “θάνατο”.  Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του, το FBI διαπίστωσε πως ο δράστης θα χρησιμοποιούσε πλαστικά εκρηκτικά σε data centers της Amazon Web Services (AWS) επειδή πίστευε πως έτσι θα “κατέστρεφε το 70% του internet”.

Είμαστε υποχρεωμένοι στον πολίτη που ανέφερε την επικίνδυνη online ρητορική του υπόπτου. Ενημερώνοντας το FBI για αυτά τα posts, αυτός ο πολίτης μπορεί να έσωσε τις ζωές εργαζομένων. Είμαστε επίσης περήφανοι για τους πράκτορές μας οι οποίοι εξασφάλισαν πως ο ύποπτος συνελήφθη με μία ψεύτικη εκρηκτική συσκευή πριν να προλάβει να προκαλέσει πραγματικό κακό. – Δήλωση Εισαγγελέα του Texas

Ο Pendley είπε στο μυστικό πράκτορα πως η επίθεσή του θα αχρήστευε τους servers που χρησιμοποιεί το FBI και η CIA και πως ήλπιζε η επίθεσή του να εξοργίσει την “ολιγαρχία”. Κατά την έρευνα στο σπίτι του οι αρχές βρήκαν χάρτες και σημειώσεις που σχετίζονταν με τα σχέδια της επίθεσης, μάσκες, περούκες, ένα πραγματικό πιστόλι το οποίο είχε βαφτεί για να μοιάζει με παιδικό παιχνίδι και μία μαχαίρα με χαραγμένο το όνομα Dionysus.

Ο Pendley είχε συμμετάσχει και στην κατάληψη του Καπιτωλίου και πλέον κατηγορείται για απόπειρα καταστροφής κτιρίου με εκρηκτικά που επιφέρει ποινή φυλάκισης 20 ετών αν καταδικαστεί.

1 σχολιο(α)