Σας φέρνει ο σκύλος σας την μπύρα στον καναπέ; Ο Spot σας σερβίρει βαρελίσια (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν ψάχνετε για λόγους που τα ρομπότ είναι καλύτερα από τα κατοικίδια
13 Απριλίου 2021 10:37
Σας φέρνει ο σκύλος σας την μπύρα στον καναπέ; Ο Spot σας σερβίρει βαρελίσια (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν είστε περήφανοι που έχετε εκπαιδεύσει το σκύλο σας να σας φέρνει την μπύρα σας στον καναπέ και θεωρείτε πως τα κατοικίδια ρομπότ είναι χάσιμο χρόνου, ίσως να αναθεωρήσετε όταν δείτε αυτό που κατάφερε ο YouTuber Michael Reeves με το Spot ρομπότ της Boston Dynamics. Ο Reeves εγκατέστησε ένα βαρέλι μπύρας στην πλάτη του Spot και με μερικά σωληνάκια και σωστό προγραμματισμό, κατάφερε να κάνει τον Spot να…κατουράει μπύρα.

Μπορεί να μην είναι πάντα τέλειο στη στόχευση, καθώς λειτουργεί άψογα μόλις στο 35% των προσπαθειών, αλλά ποιος σκύλος στοχεύει τέλεια; Αυτό που είναι εντυπωσιακό όμως είναι πως ο Spot αναγνωρίζει τα ποτήρια στο έδαφος, φέρνει τον εαυτό του πάνω από αυτά και ανοίγει την…κάνουλα.

Σε κάθε περίπτωση, οι χρήσεις του Spot ποικίλουν. Από έργα τέχνης μέχρι στρατιωτικές επιχειρήσεις, ο Spot είναι μία “πλαστελίνη” που πλάθεται στα χέρια των ανθρώπων. Με τιμή $75.000 είναι αρκετά προσιτός για εταιρίες και οργανισμούς, ακόμα και για μερικούς ιδιώτες. Το αν θα χρησιμοποιηθεί ως ένα δυστοπικό επεισόδιο του Black Mirror ή θα σερβίρει μπύρες, είναι καθαρά θέμα του κατόχου του.