Η αξία των κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε τα $2 τρισεκατομμύρια

Πάνω από τα μισά για το Bitcoin
06 Απριλίου 2021 09:57
Η αξία των κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε τα $2 τρισεκατομμύρια

Νέο ρεκόρ για τα κρυπτονομίσματα στην αγορά, τα οποία ξεπέρασαν σε αξία τα $2 τρισεκατομμύρια, καθώς τα κέρδη των τελευταίων μηνών έχουν προσελκύσει και θεσμικούς επενδυτές. Μέχρι χτες το απόγευμα η crypto αγορά έφτανε τα $2.02 τρις.

Βασικός υπαίτιος αυτής της ανόδου είναι φυσικά το Bitcoin το οποίο βρίσκεται πάνω από το $1 τρισεκατομμύριο εδώ και μία εβδομάδα. Το Bitcoin έφτασε στην κορύφωσή του στα $61.000 στα μέσα Μαρτίου, ενώ οι αναλυτές λένε ότι όσο παραμένει πάνω από τα $53.000 θα καταφέρει να κρατήσει το market cap του $1 τρισεκατομμυρίου.

Η ορμή και το ενδιαφέρον έχουν αρχίσει να επεκτείνονται και πέρα από το Bitcoin και το Ethereum. Καθώς η αγορά συνεχίζει να ωριμάζει, αναμένουμε περισσότερες blockchain εφαρμογές να έρθουν στην παγκόσμια αγορά και με αυτές, το ενδιαφέρον για εναλλακτικά κεφάλαια θα αυξηθεί. – Paolo Ardoino, επικεφαλής Bitfinex

Συνολικά, μόνο μέσα σε αυτή τη χρονιά, το Bitcoin αυξήθηκε κατά 100% και το Ethereum κατά 190%, ξεπερνώντας κατά πολύ τα παραδοσιακά επενδυτικά μέσα και κατά συνέπεια ενισχύοντας το ενδιαφέρον mainstream εταιριών και μεγάλων επενδυτών, όπως η Tesla και η BNY Mellon.