Η Microsoft πούλησε 120.000 HoloLens στον Στρατό των ΗΠΑ

Headsets επαυξημένης πραγματικότητας για τους στρατιώτες του μέλλοντος
01 Απριλίου 2021 10:46
Η Microsoft πούλησε 120.000 HoloLens στον Στρατό των ΗΠΑ

Η συνεργασία της Microsoft με το Στρατό των ΗΠΑ ξεκίνησε από το 2018 και περιλάμβανε δοκιμές για Integrated Visual Augmentation System (IVAS) συστήματα, ουσιαστικά headsets επαυξημένης πραγματικότητας τα οποία έδιναν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες στους στρατιώτες μπροστά στα μάτια τους στο πεδίο της μάχης. Τώρα, η Microsoft υπέγραψε ένα 10ετές συμβόλαιο ύψους $21.88 δισεκατομμυρίων με τον αμερικανικό στρατό για παροχή έως και 120.000 headsets.

Τα συγκεκριμένα headsets είναι πρακτικά τροποποιημένα HoloLens, τα οποία προσφέρουν πληροφορίες διαφόρων ειδών στο στρατιώτη, ο οποίος βλέπει μία “βελτιωμένη” εκδοχή του πεδίου μάχης.

Το πρόγραμμα προσφέρει βελτιωμένη επιχειρησιακή αντίληψη, διευκολύνοντας το διαμοιρασμό πληροφοριών και λήψης αποφάσεων σε πληθώρα σεναρίων. Το σύστημα εκμεταλλεύεται την επαυξημένη πραγματικότητα και την εκμάθηση μηχανής για να προσφέρει ένα ρεαλιστικό περιβάλλον εκπαίδευσης μικτής πραγματικότητας, έτσι ώστε η Close Combat Force (CCF) να εκπαιδευτεί πριν να αντιμετωπίσει τους εχθρούς.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft συνεργάζεται με τον αμερικανικό στρατό, καθώς το 2018 είχε κερδίσει ένα συμβόλαιο $479 εκατομμυρίων για την παροχή HoloLens στο Υπουργείο Άμυνας. Τότε, είχαν υπάρξει αντιδράσεις από υπαλλήλους της Microsoft, ακόμα και παραιτήσεις, αλλά ο CEO της εταιρίας, Satya Nadella, είχε υπερασπιστεί την απόφαση της εταιρίας να εργαστεί και στον στρατιωτικό τομέα.