Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Facebook για ψηφιακό απολυταρχισμό

Εξελίσσεται σε πολιτικό θρίλερ ο αποκλεισμός του Προέδρου Maduro
29 Μαρτίου 2021 09:53
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Facebook για ψηφιακό απολυταρχισμό

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγόρησε ευθέως το Facebook για “ψηφιακό απολυταρχισμό” σε επίσημη δήλωση του Υπουργείο Πληροφοριών. Η δήλωση έρχεται μετά την απόφαση του Facebook να παγώσει για 30 μέρες το λογαριασμό του Προέδρου της χώρας, Nicolas Maduro, λόγω παραβίασης της πολιτικής της εταιρίας για τη διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με την COVID-19.

Το Σαββατοκύριακο το Facebook κατέβασε ένα video στο οποίο ο Maduro προωθούσε τη χρήση του Carvativir, μίας θεραπείας για την COVID-19 την οποία ανέπτυξε η Βενεζουέλα. Το Facebook είπε πως συμβουλεύτηκε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σύμφωνα με τον οποίο δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό ακόμα.

Η Βενεζουέλα κατηγόρησε το Facebook πως αποκρύπτει περιεχόμενο το οποίο δείχνει πώς να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ενώ χαρακτήρισε το Carvativir ως ένα ρετροϊό “εθνικής κατασκευής και παραγωγής”.

Είμαστε μάρτυρες ενός ψηφιακού απολυταρχισμού ο οποίος ασκείται από υπερεθνικές εταιρίες που θέλουν να επιβάλουν τον νόμο τους στις χώρες του κόσμου.

Το Facebook δε σχολίασε την ανακοίνωση.

Το Carvativir εξάγεται από το θυμάρι, ένα βότανο το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή φαρμακευτική. Ωστόσο ακόμα και γιατροί από τη Βενεζουέλα προειδοποιούν πως η αποτελεσματικότητα του Carvativir στον κορωνοϊό δεν έχει αποδειχτεί. Η Βενεζουέλα έχει 155.563 κρούσματα κορωνοϊού και 1.555 θανάτους, αρκετά χαμηλότερα από άλλες χώρες διεθνώς, ωστόσο η αντιπολίτευση θεωρεί πως ο πραγματικός αριθμός είναι υψηλότερος εξαιτίας της έλλειψης των tests.