Η άρνηση της Amazon πως οι εργαζόμενοί της ουρούν σε μπουκάλια εξοργίζει το internet

Και φέρνει στο φως σωρεία αποδείξεων
26 Μαρτίου 2021 10:46
Η άρνηση της Amazon πως οι εργαζόμενοί της ουρούν σε μπουκάλια εξοργίζει το internet

Οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας στην Amazon έχουν οδηγήσει ακόμα και σε καταγγελίες πως εργαζόμενοι αναγκάζονται να ουρούν σε μπουκάλια γιατί δεν μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα για να ικανοποιήσουν τη σωματική τους ανάγκη, φοβούμενοι μη χάσουν τους στόχους της μέρας. Η εταιρία αποφάσισε να αντιμετωπίσει αυτές τις καταγγελίες με δυσπιστία και ειρωνεία, καταφέρνοντας όμως με αυτόν τον τρόπο να εξοργίσει τους υπαλλήλους της και το internet γενικότερα, το οποίο επέστρεψε με φωτογραφικές αποδείξεις και δριμεία κριτική.

Συγκεκριμένα, με ένα tweet της η Amazon δήλωσε:

Δεν πιστεύετε πραγματικά πως ουρούν σε μπουκάλια έτσι; Αν ήταν αλήθεια, κανείς δε θα εργαζόταν για μας. Η αλήθεια είναι πως έχουμε πάνω από ένα εκατομμύριο εκπληκτικούς υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι περήφανοι για αυτό που κάνουν και έχουν εξαιρετικούς μισθούς και κάλυψη υγείας από την πρώτη μέρα.

Σε μόλις 12 ώρες, το tweet είχε γίνει quoted πάνω από 9.000 φορές. Οι αναφορές σε αυτό συνδυάζονταν με φωτογραφικές αποδείξεις υπαλλήλων και κριτική από πολιτικούς, celebrities και απλό κόσμο.

Νέες αποδείξεις έφερε στο φως το ρεπορτάζ του The Intercept, αναλύοντας περιπτώσεις εργαζομένων που όχι μόνο ουρούσαν σε μπουκάλια, αλλά αφόδευαν σε σακούλες, με την πιο καταδικαστική αποκάλυψη να είναι πως η Amazon το ήξερε αυτό επειδή είχε ξεκινήσει να τιμωρεί τους υπαλλήλους που άφηναν αυτά τα αντικείμενα μέσα στα οχήματα μεταφοράς της εταιρίας.

Οι νέες αποκαλύψεις έρχονται να συμπληρώσουν καταγγελίες για υψηλό ποσοστό τραυματισμών υπαλλήλων στις αποθήκες της (7.7 σοβαροί τραυματισμοί ανά 100 υπαλλήλους), εργαζόμενους που πεθαίνουν από COVID-19 επειδή η εταιρία δεν έκανε αρκετά για να τους προστατέψει, στόχοι παραγωγής που είναι μόνο εφικτοί από ρομπότ και σκληρή αντιμετώπιση των προσπαθειών συνδικαλισμού των υπαλλήλων.