Η Microsoft σε συνομιλίες για την εξαγορά του Discord για πάνω από $10 δισ.

Εξερευνά και άλλες επιλογές το Discord
23 Μαρτίου 2021 09:47
Η Microsoft σε συνομιλίες για την εξαγορά του Discord για πάνω από $10 δισ.

Λίγες ώρες μετά από αναφορές πως το Discord ψάχνει για ένα πιθανό αγοραστή ο οποίος είναι πρόθυμος να πληρώσει πάνω από $10 δισεκατομμύρια, έρχονται νέες πληροφορίες από το Bloomberg που αποκαλύπτουν πως η Microsoft είναι μία από τις εταιρίες με την οποία συνομιλεί το Discord. Τις συνομιλίες μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις έχει αναλάβει ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer.

Tο ρεπορτάζ του Bloomberg αναφέρει πάντως πως η επίτευξη της συμφωνίας δεν είναι ούτε σίγουρη, ούτε άμεσα αναμενόμενη, με μία πηγή να ισχυρίζεται πως το Discord μπορεί να επιλέξει την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο αν δεν ικανοποιηθεί με τους όρους της οποιασδήποτε συμφωνίας. Αναφέρει επίσης πως έχουν υπάρξει συνομιλίες και με άλλες εταιρίες, όπως η Amazon και η Epic Games.

Να σημειώσουμε πως το Discord διαθέτει 140 εκατομμύρια μηνιαία ενεργούς χρήστες και τα έσοδα της εταιρίας πέρυσι άγγιζαν τα $130 εκατομμύρια, χωρίς όμως να καταφέρνει να γίνει κερδοφόρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal. Το Discord είναι δωρεάν για χρήση και τα έσοδα της εταιρίας προέρχονται από τη Nitro συνδρομή των $9.99 που προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά, όπως υψηλότερη ανάλυση στο screensharing, μεγαλύτερο όριο upload και περισσότερα stickers. Η αξία της εταιρίας εκτιμάται στα $7 δισεκατομμύρια.

Μία πιθανή εξαγορά από τη Microsoft έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πέρα από την online επικοινωνία στον τομέα του gaming με το Xbox, ανταγωνίζεται και με άλλες εταιρίες στον τομέα των βιντεοδιασκέψεων με το Microsoft Teams. Η πρόσθεση του Discord στο οπλοστάσιό της θα της δώσει σημαντικά εφόδια ενάντια των Slack, Zoom και άλλων επιλογών από Google, Facebook και Amazon.