Το Instagram εξερευνά μία έκδοση για παιδιά κάτω των 13 ετών 

Στα πλαίσια προστασίας τους

Το Instagram εξερευνά μία έκδοση για παιδιά κάτω των 13 ετών

Λίγες μέρες μετά τα νέα μέτρα προστασίας των εφήβων στην πλατφόρμα του, το Instagram επιβεβαίωσε πως εξερευνά μία έκδοση της εφαρμογής για παιδιά κάτω των 13 ετών. Ωστόσο, όπως τονίζει ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, “δεν υπάρχει ακόμα ένα λεπτομερές πλάνο”.

Μέρος της λύσης είναι να δημιουργήσουμε μία έκδοση του Instagram για τους νέους ή τα παιδιά, όπου οι γονείς θα έχουν διαφάνεια ή έλεγχο.

Είναι ένα από τα πράγματα που εξερευνούμε. Ολοένα και περισσότερο τα παιδιά ζητούν από τους γονείς τους αν μπορούν να συμμετέχουν σε εφαρμογές που έχουν και οι φίλοι τους. Έως τώρα δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για τους γονείς, οπότε κοιτάμε να δημιουργήσουμε περισσότερα προϊόντα – όπως κάναμε με το Messenger Kids – το οποίο είναι κατάλληλο για τα παιδιά και το διαχειρίζονται γονείς. Εξερευνούμε το να φέρουμε την εμπειρία του Instagram υπό τον έλεγχο των γονέων, για να βοηθήσουμε τα παιδιά να παραμείνουν συνδεδεμένα με τους φίλους τους, να αποκτήσουν νέα χόμπι και ενδιαφέροντα και άλλα. – Joe Osborne, εκπρόσωπος Facebook

Να θυμίσουμε πως το Messenger Kids ξεκίνησε το 2017 και απευθυνόταν σε παιδιά 6-12 ετών. Το 2019 ένα bug επέτρεψε στα παιδιά να συμμετέχουν σε chat groups με ξένους, κάτι που διόρθωσε σιωπηλά το Facebook λέγοντας πως επηρέασε “ένα μικρό αριθμό” χρηστών.

2 comment(s)

End of content

No more pages to load