Ο εγκέφαλος του μεγαλύτερου Twitter hack καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Ήταν ανήλικος κατά τη διάπραξη του εγκλήματος
17 Μαρτίου 2021 12:09
Ο εγκέφαλος του μεγαλύτερου Twitter hack καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Ο Graham Ivan Clark είχε δηλώσει ένοχος για το ιστορικό hack του Twitter το οποίο του έδωσε πρόσβαση σε δεκάδες υψηλού προφίλ λογαριασμούς το περασμένο καλοκαίρι. Δικαστήριο στην Florida των ΗΠΑ καταδίκασε τον εγκέφαλο της επιχείρησης και τότε 17χρονο Clark, σε τρία έτη φυλάκιση. Στην ποινή μετράνε και οι 229 μέρες στις οποίες βρίσκεται σε φυλακή από τη σύλληψή του πέρυσι το καλοκαίρι.

Στην απόφαση έπαιξε ρόλο και το νεαρό της ηλικίας του, μειώνοντας την ποινή του, ανοίγοντας και το δρόμο για εναλλακτικούς τρόπους έκτισής της. Τέλος, απαγορεύτηκε να χρησιμοποιεί υπολογιστή χωρίς την άδεια και την επίβλεψη των Αρχών.

Το Twitter hack συγκλόνισε την τεχνολογική κοινότητα στις 15 Ιουλίου του 2020. Τα Twitter προφίλ των Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama, Joe Biden, Kanye West, Jeff Bezos, Apple, Uber και άλλων παραβιάστηκαν, ανεβάζοντας αναρτήσεις στις οποίες έλεγαν πως ήθελαν να δώσουν κάτι πίσω στην κοινότητα που τους υποστηρίζει και έτσι θα διπλασίαζαν κάθε Bitcoin που θα έστελναν οι fans τους σε ένα συγκεκριμένο ψηφιακό πορτοφόλι. Οι hackers κατάφεραν να αποσπάσουν $117.000 σε Bitcoin πριν να επέμβει το Twitter.

Ο Clark και οι δύο συνεργοί του κατάφεραν αυτό το hack, αποκτώντας εσωτερικά εργαλεία διαχείρισης του Twitter τα οποία τους επέτρεψαν να αλλάξουν τις διευθύνσεις email των λογαριασμών και να πάρουν τον έλεγχό τους. Λίγες μέρες μετά το hack, ο Clark συνελήφθη στο σπίτι του, στο Hillsborough της Florida.