Η Κίνα επιτίθεται στις ΗΠΑ για τις νέες κυρώσεις στην Huawei

“Δεν είστε αξιόπιστη χώρα”
14 Μαρτίου 2021 11:28
Η Κίνα επιτίθεται στις ΗΠΑ για τις νέες κυρώσεις στην Huawei

Η κυβέρνηση του Joe Biden πρόσθεσε νέους περιορισμούς στους προμηθευτές της Huawei αυτήν την εβδομάδα, όχι απλά διατηρώντας αλλά και εντείνοντας τον αποκλεισμό της κινεζικής εταιρίας από τη συνεργασία με αμερικανικές και όχι μόνο. Η νέες αυτές ενέργειες δείχνουν πως η σκληρή γραμμή των ΗΠΑ στις εξαγωγές της Huawei που άρχισε ο τέως Πρόεδρος Trump, θα συνεχιστεί και υπό τη διοίκηση του Προέδρου Biden.

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν μερικούς προμηθευτές της Huawei πως θα υπάρξουν αυστηρότεροι κανονισμοί σε προηγουμένως εγκεκριμένες άδειες εξαγωγών, απαγορεύοντας εξαρτήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε 5G συσκευές. Μάλιστα τα νέα μέτρα έχουν ισχύ από αυτήν την εβδομάδα.

Στο άκουσμα των νέων μέτρων, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του δηλώνοντας πως οι ΗΠΑ “δεν είναι μία αξιόπιστη χώρα και δεν μπορεί κανείς να την εμπιστευτεί”, ενώ προειδοποίησε πως αυτή η απόφαση θα πλήξει τόσο την Κίνα όσο και τις ΗΠΑ.

Θα διαταράξει σοβαρά τις τεχνολογικές και εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών και του κόσμου γενικότερα, θα υπονομεύσει την παγκόσμια βιομηχανική και προμηθευτική αλυσίδα. Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν την καταπίεση των κινεζικών εταιριών άμεσα και να τις φερθούν με δίκαιο, ίσο και χωρίς διακρίσεις τρόπο.