Η Tesla κάνει ευρέως διαθέσιμη την beta της πλήρους αυτόνομης οδήγησης

Με την 8.2 έκδοση
08 Μαρτίου 2021 09:15
Η Tesla κάνει ευρέως διαθέσιμη την beta της πλήρους αυτόνομης οδήγησης

Το Full Self-Driving (FSD) πρόγραμμα της Tesla βρίσκεται σε κλειστή beta από τον Οκτώβριο, με μερικούς επιλεγμένους κατόχους να έχουν τη δυνατότητα χρήσης του. Τώρα, η Tesla επεκτείνει την beta και την κάνει διαθέσιμη με την 8.2 έκδοση του λογισμικού των αυτοκινήτων της. Συγκεκριμένα η 8.2 έκδοση θα διπλασιάσει το μέγεθος του προγράμματος όσον αφορά τους οδηγούς, ενώ η 8.3 θα το δεκαπλασιάσει.

Αρχικά, ο Elon Musk κάλεσε όσους ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το FSD να επικοινωνήσουν με την Tesla για τη διάθεσή του, ωστόσο μετά από λίγες ώρες ανέφερε πως λόγω μεγάλης ζήτησης, θα προστεθεί ένα “Download Beta” πλήκτρο στην οθόνη του αυτοκινήτου μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, εφιστά την προσοχή των οδηγών τονίζοντας πως πρέπει να είναι προσεκτικοί στη χρήση του όσο ο κώδικας “ωριμάζει”. Να σημειώσουμε πως παρά την ονομασία, δεν πρόκειται για ένα πραγματικά πλήρως αυτόνομο σύστημα αφού ο χρήστης χρειάζεται ακόμα να έχει τα χέρια στο τιμόνι για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο το FSD χρειάζεται αρκετά λιγότερες ενέργειες από τον οδηγό σε σχέση με το γνωστό Autopilot.

Όσο για τη διαθεσιμότητα, επεκτείνεται και εκτός ΗΠΑ, εξαρτάται όμως από τη νομοθεσία κάθε χώρας και από το αν έχει πάρει έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.