Υπεράνθρωπη ακοή υπόσχεται το άκρως απόρρητο Wolverine project της Google

Διέρρευσε και μαθαίνουμε περί τίνος πρόκειται
05 Μαρτίου 2021 10:21
Υπεράνθρωπη ακοή υπόσχεται το άκρως απόρρητο Wolverine project της Google

Η Google ή καλύτερα τα X labs της μητρικής της εταιρίας Alphabet, ετοιμάζουν ένα ακόμα εξωπραγματικό project, στο οποίο εργάζονται σε μία συσκευή η οποία θα δώσει στο χρήστη υπεράνθρωπη ακοή. Το project με την κωδική ονομασία “Wolverine” είναι ακόμα άκρως απόρρητο, αλλά ανώνυμες πηγές μέσα από αυτό μίλησαν στο Insider αποκαλύπτοντας μερικές λεπτομέρειες.

Ανέφεραν πως προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο για να απομονώσουν συγκεκριμένες φωνές μέσα σε ένα γεμάτο με ανθρώπους δωμάτιο για να μπορεί κανείς να ακούσει κάποιον συγκεκριμένα σε ένα θορυβώδες περιβάλλον ακόμα κι αν είναι στην άλλη άκρη του δωματίου.

Οι πρωτότυπες συσκευές όπως πάντα είναι ογκώδεις και εξέχουν από το αυτί, ενώ διαθέτουν πολλά μικρόφωνα, αλλά οι μηχανικοί έχουν καταφέρει να μειώσουν το μέγεθος σε αποδεκτά επίπεδα. Στο project συμμετέχουν και αρκετοί από τεχνολογικές εταιρίες ακουστικών βοηθημάτων.

Παρόλο που η εμφανής χρήση μιας τέτοιας συσκευής είναι άτομα με προβλήματα ακοής, η ομάδα της Alphabet δεν περιορίζεται σε μία συσκευή ή ένα τύπο χρήσης και προσπαθεί να διευρύνει τις χρήσεις για να προσφέρει ένα πετυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο με πολλές συσκευές.