Η Apple επιμένει: Ούτε τώρα μεταβαίνει στο USB-C για τα νέα iPhones

Δεν προβλέπεται ούτε στο άμεσο μέλλον
02 Μαρτίου 2021 12:05
Η Apple επιμένει: Ούτε τώρα μεταβαίνει στο USB-C για τα νέα iPhones

Η Lightning θύρα αποτελεί σήμα κατατεθέν στα κινητά της Apple από την εποχή του iPhone 5 και παρά το ότι στα iPad Pro έγινε η μετάβαση σε USB Type-C θύρα, κάτι τέτοιο ακόμα να συμβεί στα iPhone. Αν και έχουν ακουστεί φήμες κατά καιρούς ότι η Apple θα κάνει το βήμα αυτό, τώρα έρχονται νέες πληροφορίες από τον έγκυρο αναλυτή και leaker, Ming-Chi Kuo επί του θέματος. 

Καλύτερα να σταματήσετε να ονειρεύεστε μια μετάβαση σε ένα iPhone με USB-C θύρα, καθώς η εταιρία του Κουπερτίνο δεν σκοπεύει να το ενσωματώσει σε μελλοντικές iPhone συσκευές, ούτε και να ενσωματώσει έναν TouchID αισθητήρα στο power button. Το παράδοξο είναι πως και οι δύο τεχνολογίες υφίστανται εδώ και καιρό στα iPad. 

Όπως τονίζει ο Kuo, η λογική πίσω από την απόφαση της Apple -ή δικαιολογία διαλέξτε εσείς- είναι πως "πιστεύει ότι το USB-C είναι επιζήμιο στη βιομηχανία των MFi (Made for iPhone) αξεσουάρ και την κερδοφορία τους, ενώ και η αδιάβροχη πιστοποίησή τους είναι χαμηλότερης κλίμας από τα Lightning και MagSafe."

Αντιθέτως, λέγεται ότι θα κάνει απευθείας το μεγάλο βήμα και θα μεταβεί στο φημολογούμενο iPhone χωρίς θύρες, το οποίο θα βασίζεται πλήρως στην MagSafe τεχνολογία για ασύρματη φόρτιση. Έτσι θα διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο στη συσκευή της, καθώς θα ελέγχει και θα θερίζει τα κέρδη των αξεσουάρ που θα πουλάει σε τρίτους, χάρη στο MFi πρόγραμμα. 

Ωστόσο ακόμα φαίνεται να είναι πολύ νωρίς για αυτή τη μετάβαση, μιας και ο Kuo προβλέπει ότι η Lightning θύρα θα μείνει ως έχει και στα επόμενα χρόνια.  

Άλλη μια πληροφορία που μετέφερε ο Kuo αφορά τα νέα iPhone 13 και μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα φέρουν, επιβεβαιώνοντας παλαιότερα ρεπορτάζ.