Πώς είναι σήμερα ο περίφημος λόφος των Windows XP; (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ο πιο διάσημος λόφος του κόσμου
28 Φεβρουαρίου 2021 10:53
Πώς είναι σήμερα ο περίφημος λόφος των Windows XP; (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ένας φωτογράφος που μάλλον δε γνωρίζετε, ο Charles O’Rear, έχει καταγράψει ίσως την πιο διάσημη φωτογραφία του κόσμου. Γνωστός σήμερα με την ονομασία Bliss, o λόφος της φωτογραφίας απαθανατίστηκε ένα απόγευμα Παρασκευής, τον Ιανουάριο του 1996. Ο O’Rear την ανέβασε σε μία υπηρεσία stock φωτογραφιών και όταν την ανακάλυψε η Microsoft δύο χρόνια μετά, τον πλήρωσε ένα άγνωστο εξαψήφιο ποσό για τα δικαιώματα πριν τη χρησιμοποιήσει για το περίφημο wallpaper των Windows XP, καταλήγοντας στην επιφάνεια εργασίας εκατομμυρίων ανθρώπων, με πολλούς από αυτούς να μην καταλαβαίνουν καν πως πρόκειται για αληθινή φωτογραφία.

Παρά την εξαιρετικά πετυχημένη καριέρα του O’Rear ως φωτογράφος των Los Angeles Times, The Kansas City Star και για πάνω από δύο δεκαετίες του National Geographic, γνωρίζει πως ο λόφος Bliss είναι ο λόγος που θα τον θυμούνται.

Μετά από 25 χρόνια φωτογραφίζοντας για το National Geographic, δε θα υπάρχει αναφορά του στον τάφο μου. Δεν περνάει ούτε μία εβδομάδα που να μη λαμβάνω κάποιο email για εκείνη τη φωτογραφία.

Ο αρχισυντάκτης του SFGate αποφάσισε να δει πώς είναι σήμερα ο περίφημος λόφος των Windows. Τον εντόπισε κοντά στον Αυτοκινητόδρομο 12, στη Sonoma της California και πλέον δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική φωτογραφία. “Πνιγμένος” σε ατελείωτες σειρές αμπελιών θυμίζει ελάχιστα το καταπράσινο τοπίο του wallpaper. Μάλιστα, όπως του ανέφερε ο O’Rear, μόλις λίγα χρόνια μετά τη φωτογραφία ο λόφος μετατράπηκε σε αμπελώνα και η ευρύτερη περιοχή της St. Helena γέμισε εξοχικές κατοικίες.