Η πρώτη 3D-printed rib eye μπριζόλα είναι γεγονός (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Από ισραηλινή startup
21 Φεβρουαρίου 2021 11:24
Η πρώτη 3D-printed rib eye μπριζόλα είναι γεγονός (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η αγορά εναλλακτικών επιλογών του κρέατος ανθίζει στις δυτικές οικονομίες, αλλά έως τώρα έχει περιοριστεί στην παρασκευή burger, λουκάνικων και nuggets. Ολοένα και περισσότεροι κρεατοφάγοι αναγνωρίζουν πως το σημερινό μοντέλο παραγωγής κρέατος δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα λόγω του πληθυσμού, αρνούνται όμως να εγκαταλείψουν την αγαπημένη τους τροφή. Αυτό έχει οδηγήσει σε μία κατακόρυφη αύξηση εταιριών που προσπαθούν να καλύψουν τη ζήτηση αυτή με μία ποικιλία “ψεύτικων” κρεάτων κατασκευασμένα από φυτά ή κρέας ανεπτυγμένο σε εργαστήρια.

Η ισραηλινή stratup Aleph Farms, αποκάλυψε την πρώτη 3D-printed rib eye μπριζόλα, την οποία παρασκεύασαν στο εργαστήριο χρησιμοποιώντας διεργασία βιοεκτύπωσης, η οποία όπως ισχυρίζονται θα τους επιτρέψει να κατασκευάσουν οποιοδήποτε τύπο κρέατος. Η συσκευή που μοιάζει με έναν inkjet εκτυπωτή, μπορεί να στοιβάξει επίπεδα κυττάρων το ένα πάνω στο άλλο, κύτταρα λίπους, αίματος, μυών κλπ.

Χωρίς να αποκαλύπτει πολλά, η εταιρία ισχυρίζεται πως δημούργησαν μία διαδικασία η οποία αναπαράγει το καρδιαγγειακό δίκτυο, διατηρώντας φυσικές δομές πριν και μετά το μαγείρεμα.

Ίσως η εποχή που θα πηγαίνουμε στο χασάπη και αντί για τσιγκέλια με κρέατα θα υπάρχουν βιοεκτυπωτές, να μην είναι πολύ μακριά.

Tags: