Το Bitcoin σπάει το φράγμα των $50.000

Καθώς δέχεται πιο mainstream αποδοχή
17 Φεβρουαρίου 2021 09:05
Το Bitcoin σπάει το φράγμα των $50.000

Το Bitcoin έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των $50.000 την Τρίτη για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η αποδοχή του κρυπτονομίσματος από mainstream επενδυτές και εταιρίες οδήγησε το Bitcoin στην αξία των $50.603, σημειώνοντας άνοδο 67% από την αρχή του έτους.

Αναμφίβολα η αγορά Bitcoin αξίας $1.5 δισεκατομμυρίων από την Tesla και η δήλωση πως θα δέχεται πλέον πληρωμές σε Bitcoin, επηρέασε θετικά την πορεία του κρυπτονομίσματος, καθώς και το ενδιαφέρον άλλων μεγάλων εταιριών.

Το ράλι ανόδου του Bitcoin εν μέρει αντανακλάται από την πρόσφατη άνοδο του ενδιαφέροντος της αγοράς, αλλά υπογραμμίζει και μία αύξηση στην αποδοχή των εταιριών. – Jane Foley, επικεφαλής FX Strategy της Rabobank

Όσο περισσότεροι το υιοθετούν και το χρησιμοποιούν ως νόμισμα τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να υιοθετηθεί ως mainstream νόμισμα. Αυτό θα τροφοδοτούσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. – Russ Mould, AJ Bell

Το ενδιαφέρον για το Bitcoin από θεσμικούς επενδυτές και εταιρίες φέτος έρχεται να αυξήσει περαιτέρω την άνοδο του 300% που είχε από την περασμένη χρονιά. Πέντε μόλις χρόνια πριν, το Bitcoin άξιζε μόνο μερικές εκατοντάδες δολάρια και αυτή η εκρηκτική άνοδός του έχει κάνει μεγάλες τράπεζες επενδύσεων να προειδοποιούν για φούσκα.