Η Google αναβαθμίζει επιτέλους εφαρμογή στο iOS για πρώτη φορά μετά το Δεκέμβριο 

Θα ακολουθήσουν και άλλες

Η Google αναβαθμίζει επιτέλους εφαρμογή στο iOS για πρώτη φορά μετά το Δεκέμβριο

Από τις 14 Δεκεμβρίου 2020, η Apple απαιτεί από τους developers να εφαρμόσουν τα privacy labels, τις καρτέλες των εφαρμογών οι οποίες αναφέρουν αναλυτικά σε ποια δεδομένα έχουν πρόσβαση. Έτσι, κάθε αναβάθμιση εφαρμογής θα έπρεπε να περιέχει και αυτήν την καρτέλα, αποκαλύπτοντας στο χρήστη το εύρος πρόσβασης στα δεδομένα του για κάθε εφαρμογή.

Συμπτωματικά ή όχι, η Google είχε να αναβαθμίσει τις εφαρμογές της από τον Δεκέμβριο. Τώρα, δύο μήνες μετά, φέρνει την πρώτη αναβάθμιση εφαρμογής και συγκεκριμένα το update του YouTube στο iOS, με την προηγούμενη αναβάθμιση να έχει πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου, ένα ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα μεταξύ αναβαθμίσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η Google έχει αρνηθεί πως δεν προχωρά σε αναβαθμίσεις για να μην εφαρμόσει τις νέες καρτέλες ιδιωτικότητας.

Καθώς οι iOS εφαρμογές της Google αναβαθμίζονται με νέα χαρακτηριστικά ή με διόρθωση bugs, θα δείτε νέα updates στις εφαρμογές μας που περιλαμβάνουν τα νέα App Privacy Details. Αυτές οι καρτέλες αντιπροσωπεύουν τις μέγιστες κατηγορίες δεδομένων που μπορούν να συλλεχθούν – εννοώντας αν χρησιμοποιείτε κάθε διαθέσιμο χαρακτηριστικό και υπηρεσία στην εφαρμογή. Τα δεδομένα που εσείς παρέχετε στα προϊόντα της Google προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε εσάς και μπορείτε πάντα να ελέγξετε τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητάς σας επισκεπτόμενοι το Google Account σας ή επιλέγοντας απευθείας τα Google προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο iOS.

Η αναβάθμιση της εφαρμογής του YouTube φέρνει απλά bug fixes, ενώ σύντομα αναμένεται και αναβάθμιση των Gmail, Chrome, Photos, Search, Docs και άλλων εφαρμογών της Google.

0 σχολια