Δικηγόρος εμφανίζεται ως γάτα σε διαδικτυακή δίκη - Τα καλύτερα του Zoom (ΒΙΝΤΕΟ)

“Είμαι εδώ live, δεν είμαι γάτα κύριε δικαστά”
10 Φεβρουαρίου 2021 13:20
Δικηγόρος εμφανίζεται ως γάτα σε διαδικτυακή δίκη - Τα καλύτερα του Zoom (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εποχή της πανδημίας έφερε την εποχή της τηλεργασίας και αυτό με τη σειρά του έφερε τα πάνω κάτω στην εργασία αυτών που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Η τύχη του δικηγόρου Rod Ponton λοιπόν τον ήθελε να εμφανίζεται ως γάτα, σε μία επίσημη διαδικτυακή εκδίκαση υπόθεσης ενώπιον ενός δικαστή. Έκπληκτος ο δικαστής Roy Ferguson ενημερώνει το δικηγόρο πως μάλλον έχει ενεργοποιήσει ένα φίλτρο το οποίο τον παρουσιάζει ως γάτα.

Το περιστατικό γίνεται ακόμα πιο αστείο αν ακούσει κανείς την απόγνωση και τον πανικό στη φωνή του δικηγόρου, ο οποίος προσπαθεί να αφαιρέσει το φίλτρο αλλά δεν τα καταφέρνει. Νιώθει όμως την ανάγκη να τονίσει πως είναι αληθινός.

Είμαι εδώ live, δεν είμαι γάτα!

Για να πάρει την απάντηση του δικαστή, “το βλέπω αυτό”. Τελικά, αυτός και η γραμματέας του κατάφεραν να απενεργοποιήσουν το φίλτρο και η δίκη συνεχίστηκε κανονικά. Το δικαστήριο όμως, έκρινε πως δεν υπήρχε λόγος να αποκρύψει το γεγονός και ανέβασε το video κανονικά στο YouTube, όπου και έγινε viral με εκατομμύρια προβολές. Ο ίδιος ο δικαστής ανέρτησε αργότερα στο Twitter τα σχόλια του για το περιστατικό.

Σημαντική συμβουλή για Zoom: Αν ένα παιδί χρησιμοποίησε τον υπολογιστή σας, πριν να συμμετάσχετε σε μία ψηφιακή συνάντηση, ελέγξτε το Zoom Video Options για να σιγουρευτείτε πως έχουν απενεργοποιηθεί τα φίλτρα. Αυτό το γατάκι μόλις έκανε μία επίσημη ανακοίνωση σε υπόθεση του 394ου δικαστηρίου.

Αυτές οι αστείες στιγμές είναι ένα παράγωγο της αφοσίωσης στο επάγγελμα της νομικής το οποίο διασφαλίζει πως το σύστημα δικαιοσύνης συνεχίζει να λειτουργεί σε αυτές τι δύσκολες στιγμές. Όλοι όσοι ενεπλάκησαν το αντιμετώπισαν με σοβαρότητα και ο φιλτραρισμένος δικηγόρος επέδειξε απίστευτη χάρη. Πραγματικός επαγγελματισμός!