Πρώτη ματιά στο Android 12 με ανανεωμένη εμφάνιση και πολλά ακόμη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Widgets και ιδιωτικότητα στο προσκήνιο
10 Φεβρουαρίου 2021 10:31
Πρώτη ματιά στο Android 12 με ανανεωμένη εμφάνιση και πολλά ακόμη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το Android 12 αναμένεται κάποια στιγμή αργότερα μέσα στη χρονιά, ωστόσο οι XDA Developers έχουν στα χέρια τους μία πρώτη εικόνα του νέου λογισμικού της Google, πριν αυτό κυκλοφορήσει σε developer preview και beta. Πρακτικά πρόκειται για ένα κείμενο της Google το οποίο αναφέρει τις αλλαγές που φέρνει το Android 12 και συνοδεύεται από μερικά screenshots.

Παρατηρείτε το αδιαφανές notification panel, με ειδοποιήσεις οι οποίες έχουν στρογγυλεμένες άκρες. Επίσης τα Quick Settings έχει τέσσερα tiles αντί για έξι. Υπάρχει ακόμα μία ένδειξη ιδιωτικότητας στην πάνω δεξιά γωνία του interface η οποία δείχνει αν η κάμερα ή το μικρόφωνο της συσκευής βρίσκονται σε χρήση. Ακουμπώντας την ένδειξη αυτή, σας δείχνει ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν την κάμερα και το μικρόφωνο.

 

Οι νέες ρυθμίσεις ιδιωτικότητας επιτρέπουν την απενεργοποίηση της κάμερας και του μικροφώνου συνολικά, καθώς και την πρόσβαση στην τοποθεσία του χρήστη. Τα widgets αποκτούν πολλές περισσότερες επιλογές, όπως το Conversation widget στο οποίο βλέπετε τα πρόσφατα μηνύματά σας.