Το VR headset της Apple θα κοστίζει $3.000

Θα έχει μοναδικές τεχνολογίες
06 Φεβρουαρίου 2021 10:22
Το VR headset της Apple θα κοστίζει $3.000

Έως τώρα γνωρίζαμε πως το mixed-reality headset της Apple θα είναι το…Mac Pro των VR συσκευών και η τιμή του θα το αντικατοπτρίζει αυτό. Τώρα, μέσα από το ρεπορτάζ του The Information μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες.

Καταρχάς, μαθαίνουμε για τη “ζυγαριά” VR και AR σε αυτό το mixed reality headset. Το headset θα είναι βασικά περισσότερο VR, ενώ θα περιέχει σε αυτόν τον VR κόσμο και κάποια στοιχεία από τον πραγματικό κόσμο. Θα έχει επίσης οθόνες 8K ανάλυσης και η τιμή του θα κυμαίνεται στα $3.000.

Το mixed reality headset που αναπτύσσει η Apple θα είναι εξοπλισμένο με πάνω από 12 κάμερες για ανίχνευση κίνησης χεριών και θα δείχνει video του πραγματικού κόσμου σε αυτούς που θα το φοράνε, μαζί με ultra-high ανάλυσης 8K οθόνες και ανεπτυγμένη τεχνολογία ανίχνευσης ματιού.

Η ανίχνευση ματιού θα επιτρέψει στη συσκευή να δείχνει 8K γραφικά στο σημείο που κοιτάει ο χρήστης, μειώνοντας τις απαιτήσεις στην υπόλοιπη εικόνα της περιφερειακής όρασης για να εξοικονομήσει υπολογιστικούς πόρους και ενέργεια.

Επιπλέον, αποκαλύπτεται πως το προϊόν δε θα απευθύνεται στο μέσο καταναλωτή, αλλά κυρίως σε επιχειρήσεις για να αυξήσουν την παραγωγικότητα και να μειώσουν τα κόστη ταξιδιών, επιτρέποντας την απομακρυσμένη συνεργασία, ενώ αναμένουν να μειώσουν τα λάθη στην εργασία ενσωματώνοντας AI στοιχεία και αναγνώριση αντικειμένων. Πρακτικά, η συσκευή θα είναι ο προάγγελος των Apple Glasses που αναμένουμε το 2023 και θα απευθύνονται στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό.