Η Apple θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας

Συμβουλές για…Dives
02 Φεβρουαρίου 2021 13:33
Η Apple θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας

Η Apple διατυμπανίζει διαρκώς πως νοιάζεται για την ψυχική και σωματική υγεία των χρηστών της, εισάγοντας χαρακτηριστικά όπως screen time και πόση ώρα περνάτε σε κάθε εφαρμογή, αλλά και με συσκευές όπως το Apple Watch. Τώρα επεκτείνει αυτό το ενδιαφέρον και νοιάζεται και για την…οικονομική σας κατάσταση.

Το iOS 14.5 που κυκλοφόρησε σαν beta, αποκάλυψε ένα νέο χαρακτηριστικό, το FinHealth. Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως θα ενσωματωθεί στο Wallet και μέσω ενός αλγορίθμου θα αναλύει τα έσοδα και τα έξοδά σας, προσφέροντας προτάσεις για το πώς μπορείτε να μειώσετε ορισμένες αγορές για να εξοικονομήσετε χρήματα. Συγκεκριμένα, το “FHSmart Feature” θα χρησιμοποιεί την εκμάθηση μηχανής της Apple σε συνδυασμό με την εφαρμογή Wallet, για να αναλύει αυτόματα τα έξοδά σας βάσει εμπόρου, επαναλαμβανόμενων εξόδων, ασυνήθιστων εξόδων και άλλα. Έτσι, θα προσφέρει συμβουλές για να διαχειριστείτε καλύτερα τα οικονομικά σας.

Παρόμοιο χαρακτηριστικό υπάρχει και στην πιστωτική κάρτα της Apple, την Apple Card, αλλά το FinHealth θα το κάνει διαθέσιμο σε περισσότερους χρήστες iOS. Παραμένει άγνωστο πώς η Apple θα μετρά και θα εκτιμά τα έξοδα του χρήστη, ενώ ως beta δεν είναι ακόμα σίγουρο πως θα παραμείνει στην τελική μορφή του iOS 14.5.

Tags: