Τετράχρονη ανακάλυψε αποτύπωμα δεινόσαυρου 220 εκατομμυρίων ετών

Διατηρημένο σε εξαιρετική κατάσταση
01 Φεβρουαρίου 2021 09:56
Τετράχρονη ανακάλυψε αποτύπωμα δεινόσαυρου 220 εκατομμυρίων ετών

Κάνοντας μία βόλτα σε μια παραλία στη Νότια Ουαλία με τον πατέρα της και το σκύλο της, μία τετράχρονη έκανε μία ανακάλυψη που προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον από την επιστημονική κοινότητα και συγκεκριμένα από παλαιοντολόγους. Πάνω σε ένα βράχο, η μικρή Lily πρόσεξε το αποτύπωμα ενός δεινόσαυρου, χωρίς να καταλαβαίνει φυσικά τη σημασία της ανακάλυψής της. Ακόμα και οι γονείς της σκέφτηκαν αρχικά πως το αποτύπωμα των 10 εκατοστών χαράχτηκε στο βράχο από κάποιον καλλιτέχνη. Η μητέρα όμως ανέρτησε φωτογραφία σε μία σελίδα αναγνώρισης απολιθωμάτων στο Facebook και τότε το θέμα πήρε διαστάσεις.

Σύντομα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ουαλίας επικοινώνησε με την οικογένεια και μία ομάδα ειδικών ήρθε και ανέκτησε το αποτύπωμα για να μπει στο μουσείο. Οι επιστήμονες θεωρούν πως πρόκειται για δεινόσαυρο ο οποίος είχε ύψος μόλις 75 εκατοστά και μήκος 2.5 μέτρα, ενώ περπατούσε στα δύο πόδια. Είναι αδύνατον να αναγνωρίσουν για ποιο δεινόσαυρο πρόκειται, αλλά είναι σίγουρο πως ανήκει στην κατηγορία Grallator

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για το καλύτερα διατηρημένο αποτύπωμα δεινόσαυρου 220 εκατομμυρίων ετών που έχει βρεθεί στη Μεγάλη Βρετανία εδώ και μια δεκαετία. Όσο για την μικρή, μετά την ανακάλυψή της, το ενδιαφέρον της για τους δεινόσαυρους έχει εκτοξευτεί και δε σταματά να παίζει με μία συλλογή παιχνιδιών δεινοσαύρων. Μόλις ανοίξει ξανά το μουσείο, η μικρή Lily και οι συμμαθητές της θα είναι οι πρώτοι που θα προσκληθούν για να δουν το νέο έκθεμα.

Tags: