Εσωτερικός πόλεμος στην Hyundai για τη συνεργασία με την Apple

Αντιδρούν στελέχη
31 Ιανουαρίου 2021 11:12
Εσωτερικός πόλεμος στην Hyundai για τη συνεργασία με την Apple

Μία αναφορά νωρίτερα μέσα στο μήνα αποκάλυψε πως η Apple βρίσκεται σε συνομιλίες με την Hyundai για να δημιουργήσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μία μετέπειτα αναφορά έγινε πιο συγκεκριμένη και αποκάλυψε πως η Hyundai θα προωθήσει στη θυγατρική της, Kia, την κατασκευή του αυτοκινήτου σε εργοστάσιό της στις ΗΠΑ. Ωστόσο τα πράγματα δεν φαίνεται πως κυλούν ομαλά.

Το νέο ρεπορτάζ του Reuters κάνει λόγο για μία ομάδα στελεχών της Hyundai, οι οποίοι εναντιώνονται στην ιδέα να συνεργαστεί η εταιρία με την Apple. Μάλιστα, λόγω αυτής της ομάδας, αυξάνονται οι πιθανότητες οι διαπραγματεύσεις να πέσουν στο κενό και να μην προχωρήσει η συμφωνία.

Η ομάδα πιστεύει πως η συνεργασία με μία τόσο ισχυρή εταιρία όσο η Apple, ίσως να μην είναι προς το συμφέρον της Hyundai.

Προβληματιζόμαστε ως προς το πώς να προχωρήσουμε, αν είναι καλό για μας ή όχι. Δεν είμαστε μία εταιρία που κατασκευάζει αυτοκίνητα για άλλους. Δεν είναι σίγουρο πως η συνεργασία με την Apple θα παραδώσει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Το σκεπτικό είναι πως αν κατασκευάσουν αυτοκίνητα για την Apple, αυτά τα οχήματα θα ανταγωνίζονται τα δικά τους.

Ο όμιλος ανησυχεί πως το brand της Hyundai θα γίνει απλά ο κατασκευαστής της Apple, κάτι το οποίο δε θα βοηθήσει την Hyundai στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μία πιο premium εικόνα με το Genesis brand. Τεχνολογικές εταιρίες όπως η Google και η Apple θέλουν να γίνουμε Foxconn.

Η απροθυμία της Hyundai να συνεργαστεί με άλλους είναι γνωστή, καθώς η εταιρία έχει δικιά της κάθετη παραγωγή κινητήρων, κιβωτίων ταχυτήτων, ακόμα και τα δικά της μέταλλα.

Είναι πολύ δύσκολο (για την Hyundai) να ανοιχτεί. Για να αποφευχθεί μία σύγκρουση κουλτούρας υπό μία συνεργασία με την Apple, κάποια στελέχη πρέπει να αντικατασταθούν. Η Apple είναι το αφεντικό. Έχουν το δικό τους marketing, κάνουν τα δικά τους προϊόντα, έχουν το δικό τους brand. Η Hyundai είναι επίσης το αφεντικό. Δεν δουλεύει έτσι.