Ο Carl Pei αποκάλυψε την επόμενή του εταιρία - τη Nothing

Ακόμα…τίποτα από συσκευές
28 Ιανουαρίου 2021 10:15
Ο Carl Pei αποκάλυψε την επόμενή του εταιρία - τη Nothing

Ο συνιδρυτής της OnePlus, Carl Pei, αποχώρησε από την εταιρία πέρυσι και τώρα ανακοίνωσε τη νέα του εταιρία την οποία ονόμασε “Nothing”, περιγράφοντάς την ως εταιρία τεχνολογικών προϊόντων με βάση το Λονδίνο. Ο Pei κατάφερε να έχει μαζί του σημαντικά ονόματα ως επενδυτές, όπως ο YouTube Casey Neistat, ο συνιδρυτής του Twitch Kevin Lin και ο CEO του Reddit Steve Huffman.

Ο Pei επιβεβαίωσε πως δε θα προσφέρει μόνο τηλέφωνα, αλλά προϊόντα σε πολλές κατηγορίες με σκοπό τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος συσκευών. Αρνήθηκε να σχολιάσει ποιες συσκευές θα είναι αυτές ή με ποιες εταιρίες θα ανταγωνιστεί, αποκάλυψε όμως πως οι πρώτες συσκευές θα αποκαλυφθούν στο πρώτο μισό του έτους.

Η αποστολή της Nothing είναι να αφαιρέσει τα όρια μεταξύ ανθρώπων και τεχνολογίας για να δημιουργήσει ένα ενιαίο ψηφιακό μέλλον. Πιστεύουμε πως η καλύτερη τεχνολογία είναι ωραία, αλλά ταυτόχρονα φυσική και απροβλημάτιστη στη χρήση. Όταν είναι αρκετά ανεπτυγμένη, χάνεται στο background και δεν την αντιλαμβάνεσαι.

Αυτή τη στιγμή, δημιουργείται η ομάδα, οπότε θέλουμε να επικεντρωθούμε σε πιο απλές κατηγορίες, αλλά όσο η ομάδα μας μεγαλώνει και αυξάνονται οι δυνατότητές μας θα ξεκινήσουμε να αναπτυσσόμαστε. Το τελικό όραμα του να έχεις τα πάντα συνδεδεμένα με φυσικό τρόπο μπορεί να συμβεί μόνο όταν έχεις πολλές κατηγορίες προϊόντων που είναι συνδεδεμένα.

Ο Pei θα προσπαθήσει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό με custom εξαρτήματα με τα οποία θα τροφοδοτήσει τις συσκευές του από την αρχή, ενώ υπόσχεται πως τα προϊόντα της Nothing δε θα μοιάζουν καθόλου με τον ανταγωνισμό.

Υπάρχει λόγος που πολλά από τα προϊόντα στην αγορά μοιάζουν μεταξύ τους. Είναι επειδή μοιράζονται τα ίδια εξαρτήματα και τα ίδια δομικά χαρακτηριστικά.