Το Netflix φέρνει "στουντιακό" ήχο στις Android συσκευές

Με νέα αναβάθμιση της εφαρμογής
25 Ιανουαρίου 2021 10:00
Το Netflix φέρνει "στουντιακό" ήχο στις Android συσκευές

Η ακρόαση ήχου στο κινητό μας σίγουρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή, κυρίως λόγω του μικρού μεγέθους τους συγκριτικά με ηχεία και σωστά ακουστικά. Βέβαια, έχουν σημειώσει άλματα προόδου σε σχέση με λίγα χρόνια πριν και τώρα το Netflix θέλει να βοηθήσει σε αυτό το μέτωπο. Η εταιρία ανακοίνωσε μία αναβάθμιση της Android εφαρμογής, η οποία θα προσφέρει πλέον υποστήριξη xHE-AAC, επιτρέποντας στους χρήστες να βιώσουν μία πολύ πιο ποιοτική εμπειρία ήχου από τα ηχεία του κινητού τους.

Σύμφωνα με το Netflix, οι χρήστες θα έχουν πιο “στουντιακό” ήχο ο οποίος θα προσαρμόζεται στη σύνδεσή σας, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα όταν είστε συνδεδεμένοι σε ταχύτερο δίκτυο. Η διαχείριση του ήχου θα προλαμβάνει το “μπούκωμα” όταν αλλάζει η ένταση, επιτρέποντάς σας για παράδειγμα να καταλάβετε καλύτερα τους διαλόγους ανάμεσα σε εκρήξεις.

Η αναβάθμιση για να χρησιμοποιήσετε το xHE-AAC απαιτεί Android τηλέφωνο με έκδοση Android 9.0 και μεταγενέστερη.

Τα μαθήματα που πήραμε με την κυκλοφορία του xHE-AAC σε Android Mobile συσκευές δεν είναι αποκλειστικά – αναμένουμε να το εφαρμόσουμε και σε άλλες πλατφόρμες που υποστηρίζουν το νέο codec. Το Netflix πάντα προσπαθεί να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία σε κάθε περιβάλλον ακρόασης. Οπότε την επόμενη φορά που θα δείτε το The Crown, ετοιμαστείτε για μια εμβυθιστική εμπειρία χωρίς να χρειαστεί να αγγίξετε τα πλήκτρα έντασης ή να πιάσετε τα ακουστικά σας.