Ο Elon Musk προσφέρει $100 εκατομμύρια για τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα

Έρχεται ανακοίνωση την επόμενη εβδομάδα
22 Ιανουαρίου 2021 10:02
Ο Elon Musk προσφέρει $100 εκατομμύρια για τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk πρόσφερε μέσω Twitter ένα βραβείο ύψους $100 εκατομμυρίων για την “καλύτερη τεχνολογία δέσμευσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα”, ενώ με ένα επόμενο tweet ανακοίνωσε πως θα προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν την ενέργεια την επόμενη εβδομάδα.

Η δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα γίνεται ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια πολλών σχεδίων για τον έλεγχο της κλιματικής αλλαγής, αλλά δυστυχώς δεν έχει προκύψει ακόμα κάποια σημαντική εξέλιξη στον τομέα, με τις περισσότερες προσπάθειες να επικεντρώνονται ακόμα στη μείωση των εκπομπών και όχι στη δέσμευση των εκπομπών από τον αέρα. Ωστόσο η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας από πέρυσι έχει προειδοποιήσει πως χρειάζεται μία απότομη ανάπτυξη τεχνολογίας δέσμευσης άνθρακα αν θέλουν οι χώρες να πετύχουν τους στόχους μηδενικών εκπομπών.

Να σημειώσουμε πως και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, έβαλε ξανά τις ΗΠΑ στη Συμφωνία των Παρισίων και δεσμεύτηκε να επιταχύνει την ανάπτυξη τεχνολογίας δέσμευσης εκπομπών άνθρακα, ενώ τοποθέτησε τη Jennifer Wilcox – χημικό μηχανικό ειδική στη δέσμευση και αποθήκευση CO2 από την ατμόσφαιρα – σε καίρια θέση στο αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας.