Συμβατότητα και δυνατότητες του S Pen με το Galaxy S21 Ultra

Τί μας επιφυλάσσει το μέλλον;
15 Ιανουαρίου 2021 11:05
Συμβατότητα και δυνατότητες του S Pen με το Galaxy S21 Ultra

Η Samsung επέκτεινε τη χρήση του S Pen και πέρα από τη σειρά Note. Το S Pen μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πλέον και με το νέο Galaxy S21 Ultra, αγοράζοντάς το ξεχωριστά. Κι ενώ δεν υπάρχει χώρος αποθήκευσης στην ίδια τη συσκευή, θα κυκλοφορήσουν θήκες τηλεφώνου οι οποίες θα φιλοξενούν και το S Pen. Ωστόσο η λειτουργία του S Pen στο Galaxy S21 Ultra διαφέρει ελαφρώς από τα Note.

Καταρχάς, λόγω της έλλειψης χώρου αποθήκευσης και επαναφόρτισης, το S Pen δε χρησιμοποιεί μπαταρία και έτσι δεν υπάρχει Bluetooth συνδεσιμότητα. Θυσιάζονται επίσης τα Air Actions. Ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και παλαιότερα S Pens από άλλα Note για να γράψετε στο S21 Ultra, χωρίς βέβαια να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις Bluetooth δυνατότητες.

Η Samsung θα διορθώσει το θέμα με το Bluetooth, με την κυκλοφορία του S Pen Pro τους επόμενους μήνες, το οποίο θα προσφέρει υποστήριξη Bluetooth Low Energy και θα μπορεί να επαναφορτίζεται, ενώ θα είναι και μεγαλύτερο σε μέγεθος από το γνωστό μας S Pen. Μάλιστα η συμβατότητα των S Pens θα επεκταθεί μελλοντικά και σε άλλες συσκευές.

Το νέο S Pen για το Galaxy S21 Ultra θα πωλείται ως ξεχωριστό αξεσουάρ έναντι $39.99 ή $69.99 μαζί με μία θήκη κινητού που περιέχει και χώρο και το S Pen. Η τιμή του S Pen Pro παραμένει άγνωστη.