Το TikTok "κλειδώνει" τους λογαριασμούς ανηλίκων 

Αυστηροί περιορισμοί για την ασφάλειά τους

Το TikTok "κλειδώνει" τους λογαριασμούς ανηλίκων

Το TikTok ανακοίνωσε νέα μέτρα προστασίας των ανηλίκων στην πλατφόρμα του. Χρήστες ηλικίας από 13 έως 15 θα δουν τους λογαριασμούς τους να μετατρέπονται σε ιδιωτικούς από default, ενώ οι default ρυθμίσεις σχολίων θα είναι μόνο “friends” ή “no one”. Οι αλλαγές αυτές ισχύουν τόσο για νέους λογαριασμούς όσο και για ήδη υπάρχοντες.

Επιπλέον, περιορίζονται οι αλληλεπιδράσεις άλλων χρηστών με χρήστες TikTok ηλικίας κάτω των 16 ετών και συγκεκριμένα τα videos των εφήβων δε θα μπορεί να τα κατεβάσει κάποιος ή να κάνει Duet ή Stitch με αυτά.

Η εφαρμογή αλλάζει και για εφήβους ηλικίας 16 και 17 ετών. Τα videos των λογαριασμών αυτών θα μπορούν να γίνουν Duet και Stitch, αλλά η default ρύθμιση για αυτό θα μετατραπεί σε “friends only”. Επιπλέον η επιλογή κατεβάσματος του video από τρίτο θα είναι απενεργοποιημένη, αλλά θα μπορούν να το αλλάξουν αν επιθυμούν.

Να σημειώσουμε πως η βάση χρηστών του TikTok είναι κυρίως μικρής ηλικίας. Στις ΗΠΑ το 1/3 των χρηστών είναι κάτω των 14. Το TikTok αποφάσισε να συμβαδίσει με τις προτάσεις ακτιβιστών ιδιωτικότητας και άλλαξε τις πολιτικές του για τους ανηλίκους, κάνοντας θεωρητικά δυσκολότερο το να αλληλεπιδράσουν με κάποιον που δε γνωρίζουν.

Όσον αφορά τα social media, μία ρύθμιση δεν ταιριάζει για όλους. Για παράδειγμα υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ωριμότητα των νεαρότερων εφήβων και των μεγαλύτερων εφήβων και είναι σημαντικό να απεικονίζεται αυτό στις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας. Η νέες ρυθμίσεις ιδιωτικότητας του TikTok τιμά αυτές τις διαφορές ορίζοντας κατάλληλες default ρυθμίσεις βάσει της ηλικίας, οι οποίες προσφέρουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας για τους νεαρότερους εφήβους και μία μεγαλύτερη ελευθερία για τους μεγαλύτερους εφήβους. – Larry Magid, CEO της Connect Safely

0 σχολια