Οι χρήστες εγκαταλείπουν το WhatsApp και προτιμούν Telegram και Signal

Επίθεση και από τον CEO του Viber
10 Ιανουαρίου 2021 10:37
Οι χρήστες εγκαταλείπουν το WhatsApp και προτιμούν Telegram και Signal

Οι νέοι όροι χρήσης που παρουσίασε το WhatsApp την Τετάρτη, ενόχλησαν πολλούς καθώς ζητούσαν από τους χρήστες να συμφωνήσουν να μοιράζονται τα δεδομένα τους με τη μητρική εταιρία Facebook και τις υπόλοιπες θυγατρικές της, συμπεριλαμβανομένων του αριθμού τηλεφώνου και της τοποθεσίας. Πολλοί ακτιβιστές ιδιωτικότητας μάλιστα έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την κίνηση ως εκβιαστική, ένα σκέτο “δεχτείτε το ή φύγετε” και παροτρύνουν τους χρήστες να κάνουν το δεύτερο. Ήδη, οι νέες εγκαταστάσεις του WhatsApp έχουν πέσει κατά 11%, ωστόσο παραμένει ισχυρό με 10.5 εκατομμύρια downloads παγκοσμίως την πρώτη εβδομάδα του χρόνου.

Στον αντίποδα, είδαν αύξηση χρηστών οι εφαρμογές Signal και Telegram. Συγκεκριμένα πάνω από 2.2 εκατομμύρια χρήστες εγκατέστησαν το Telegram και πάνω από 100.000 χρήστες το Signal, το οποίο πήρε μία σημαντική ώθηση από την αναφορά του Elon Musk.

Νούμερα για το Viber δεν υπάρχουν ακόμα, θεωρείται όμως πως και αυτό βλέπει αύξηση, κυρίως εκτός ΗΠΑ, όντας αρκετά δημοφιλές και στην Ελλάδα. Ο CEO του Viber, Djamel Agaoua, έσπευσε να επιτεθεί τόσο στο WhatsApp όσο και στο Telegram.

Η νέα πολιτική ιδιωτικότητας του WhatsApp είναι απλά εξοργιστική και μετατρέπει τον όρο “ιδιωτικότητα” σε αστείο. Στο Viber παρακολουθούμε για αρκετό καιρό τον ολισθηρό δρόμο που βρίσκονται οι χρήστες του WhatsApp, από τότε που η εφαρμογή εξαγοράστηκε από το Facebook. Ο δικός μας τρόπος ήταν πάντα να βάζουμε τις ανάγκες του χρήστη και την ιδιωτικότητα πρώτα και αυτό δε θα αλλάξει ποτέ. Είναι καιρός ο κόσμος να καταλάβει πως η ιδιωτικότητά τους είναι σε κίνδυνο χρησιμοποιώντας το WhatsApp.

Να σημειώσουμε πως το Viber έχει κόψει κάθε σχέση με το Facebook λόγω του τρόπου που χειρίζεται τα δεδομένα χρηστών. Έχει αφαιρέσει όλα τα έξοδα διαφημίσεων στο Facebook, ενώ αφαίρεσε και τα Facebook Connect και GIPHY χαρακτηριστικά μέσα από την εφαρμογή.