Europol και FBI κλείνουν VPN υπηρεσία

Την αγαπημένη των κυβερνοεγκληματιών
27 Δεκεμβρίου 2020 13:15
Europol και FBI κλείνουν VPN υπηρεσία

Σε μία χωρίς προηγούμενο επιχείρηση, Europol και FBI έκλεισαν μία “αλεξίσφαιρηVPN υπηρεσία ονόματι “Safe-Inet” την οποία προτιμούσαν κυβερνοεγκληματίες για να καλύπτουν τα ίχνη τους. Η υπηρεσία διακόπηκε, οι servers βγήκαν εκτός λειτουργίας και οι Αρχές κατέσχεσαν όλη την υποδομή της σε Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία, Γαλλία και ΗΠΑ.

Το Safe-Inet λειτουργούσε για πάνω από μία δεκαετία και το χρησιμοποιούσαν μερικοί από τους μεγαλύτερους κυβερνοεγκληματίες στον κόσμο για επιχειρήσεις ransomware, για απάτες πιστωτικών καρτών, για πειρατεία λογαριασμών και άλλων σοβαρών εγκλημάτων. Θεωρούνταν το καλύτερο εργαλείο για την αποφυγή των οργάνων του νόμου, ήταν ακριβή και πρόσφερε έως και 5 επίπεδα ανώνυμων VPN συνδέσεων.

Οι ισχυρές εργασιακές σχέσεις που καλλιεργεί η Europol μεταξύ των ερευνητών της υπόθεσης σε όλα τα μέρη του κόσμου είναι σημαντικές για να κλείσουμε αυτήν την υπηρεσία. Οι εγκληματίες μπορούν να τρέξουν αλλά δεν μπορούν να κρυφτούν από την ψαλίδα του νόμου και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα με τους συνεταίρους μας για να είμαστε πιο έξυπνοι από αυτούς. – Edvardas Sileris, Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κυβερνοεγκλήματος της Europol