Και η Xiaomi αφαιρεί το φορτιστή από τη συσκευασία

Θα το βλέπουμε συχνά στο 2021
27 Δεκεμβρίου 2020 10:49
Και η Xiaomi αφαιρεί το φορτιστή από τη συσκευασία

Η Apple έκανε την αρχή και φαίνεται πως παρόλο το αρχικό τρολάρισμα, όλες οι υπόλοιπες εταιρίες θα ακολουθήσουν την τάση της συσκευασίας ναυαρχίδων χωρίς φορτιστή. Τα τελευταία νέα έρχονται από το μέτωπο της Xiaomi η οποία ανακοίνωσε μέσω του Weibo πως η επερχόμενη ναυαρχίδα της Mi 11, δε θα περιλαμβάνει φορτιστή στη συσκευασία.

Το Xiaomi Mi 11 παρουσιάζεται επίσημα με ολοκαίνουρια συσκευασία, τόσο ελαφριά και λεπτή. Πέρα από αυτό, πήραμε μία σημαντική απόφαση: Το Xiaomi Mi 11 δε θα περιλαμβάνει το φορτιστή, ανταποκρινόμενο στην έκκληση της τεχνολογίας για προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα, όλοι έχουν πολλούς αχρησιμοποίητους φορτιστές. Αυτό είναι πρόβλημα που επιβαρύνει το περιβάλλον. Καταλαβαίνουμε πως αυτή η απόφαση μπορεί να μη γίνει κατανοητή ή ακόμα και να έχουμε διαμαρτυρίες. Υπάρχει καλύτερη λύση μεταξύ των βιομηχανικών πρακτικών και του περιβάλλοντος; Τη Δευτέρα θα μιλήσουμε για αυτό στη συνέντευξη Τύπου. – Google Translate

Πέρα από τους περιβαλλοντικούς λόγους, κάθε εταιρία θα κερδίσει από αυτήν την απόφαση στον οικονομικό τομέα. Κινητά χωρίς φορτιστές σημαίνει μικρότερο κόστος, μικρότερη συσκευασία και περισσότερα κινητά στις παλέτες. Από τα logistics και μόνο θα κερδίσουν μία περιουσία – όπως απέδειξε η Apple με το iPhone 12 - αλλά το κέρδος δε σταματά εκεί. Ο καταναλωτής θα πρέπει να αγοράσει έναν επίσημο φορτιστή αν θέλει να εκμεταλλευτεί την πλήρη ταχύτητα φόρτισης που υπόσχονται οι νέες ναυαρχίδες με πολλά Watt.

Η Xiaomi είναι η τρίτη εταιρία η οποία καταργεί το φορτιστή από τη συσκευασία μετά τις Apple και Samsung, αν και από τη δεύτερη υπάρχουν μόνο αναφορές και δεν το έχει παραδεχθεί δημόσια. Να θυμήσουμε πως λίγο μετά την παρουσίαση του iPhone 12, η Xiaomi έσπευσε να αναρτήσει στο Twitter ένα post στο οποίο τόνιζε πως αυτή δεν έχει αφήσει τίποτα έξω από το κουτί του Mi 10T Pro.